miercuri, mai 25 2022

Semimaraton la Arad, alergare montană în Retezat și Balcaniada de cros montan – cam acestea au fost principalele competiții de alergare din week-end.

Arad

Sâmbătă 15 iunie, aproape 1700 de alergători au participat la a treia ediție a Crosului și semimaratonului județelui Arad. Proba clasică de semimaraton, unde au alergat 124 de persoane, a fost câștigată de către Sorin Mâneran (CSM Arad) cu timpul de 1h:10min:34sec, iar la feminin prima a terminat Andra Loredana Ologu, cu un timp de 1h:25min:34sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici. Competiția a mai inclus o probă de alergare de 6 kilometri (cu 257 de participanți) și un cros de 1 km (cu 1311 alergători).

În aceeași zi, a doua ediție a competiției de alergare montană Retezat Trail Race a adunat la start aproape 100 de participanți în proba de 28 de km (cu diferență de nivel de 2300 metri). Cursa feminină – unde au participat 25 de alergătoare – a fost câștigată de către Iulia Găinariu (La Sportiva Romania) cu un timp de 4h:32min:55sec. Proba masculină – cu 98 de participanți – a fost dominată destul de autoritar de Paul Pepene (Sponser Team) ce a parcurs distanța în 3h:15min:56sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Duminică, Brașovul a găzduit în premieră pentru România a cincea ediție a Campionatelor Balcanice de alergare montană. Au participat 54 de atleți (câte 27 de fete și respectiv băieți, la juniori și seniori) din cinci țări (Bulgaria, Moldova, România, Serbia și Turcia). Pentru țara noastră cele mai bune rezultate le-au obținut fetele. Astfel, la senioare, Liliana Danci (CSM Reşiţa) a obţinut medalia de argint (8 km în 1h:06.77sec), iar echipa feminină (Liliana Danci,  Elena Moagă,  Denisa Dragomir şi  Liana Boholţan) a cucerit titlul balcanic. La seniori 12 km, România a încheiat pe locul trei. În întrecerea juniorilor, care au alergat tot 8 km, România a terminat pe locul doi, iar la junioare – distanța de 4 km, echipa ţării noastre s-a clasat pe locul trei.

Totodată, în week-end s-a mai alergat la Crosul Hospice (desfășurat la Brașov) sau în cadrul Artemis Challenge (16 km, competiție ce a avut și probe de fitness).

Foto: Crosul și semimaratonul județului Arad

Comments

comments

Previous

Alergare, turism şi virşli

Next

Invitație la crosul ”Orice pentru tata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also