luni, iunie 24 2024

Cu ceva întârziere, iată principalele competiții de alergare, duatlon și triatlon care au avut loc în ultimele zile din luna iunie.

Banda

28-29 iunie. Mont Blanc. O nouă etapă din competiția Sky Runner World Series a avut loc în apropiere de Chamonix. Mai întâi, vinery, competiția de alergare pe 1 km vertical a fost câștigată de spaniolul Saul Antonia Padua Rodriguez – 36min:04sec (nou record), urmat de către Kilian Jornet-Burgada (36min:23sec). Am ținut să îl menționăm și pe Jornet-Burgada deoarece acesta, a doua zi, a reușit să termine pe primul loc Maratonul Mont Blanc, cu un timp de 3h:30min:41sec. În această din urmă competiție a luat startul și Florin Vlad, care s-a clasat pe un decent loc 22, cu timpul de 4h:10min:24sec. Pentru acest an, Florin Vlad – modest și tăcut, cum îi este firea – și-a propus să participe, pe cont propriu (fără sponsori, pe banii proprii) la cât mai multe competiții din seria SkyRunner și să ajungă cât mai sus în clasamentul general. Pentru moment, e pe locul 39.

29 iunie. Durău. Mai multe noutăți sunt legate de prima ediție a competiției ”Bate Toaca”, desfășurată în munții Ceahlău. Întâi de toate, cursa a avut două trasee. Unul pentru amatori, lung de 15,7 km și cu o diferență de nivel pozitivă de 1070m. Apoi, avansații au putut alerga pe distanța de 28,2 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 2090m. A mai fost și o cursă pentru copii. Numărul participanților nu a fost foarte mare – 75 la avansați și 135 la amatori –  însă organizarea foarte bună. Concursul a fost câștigat de Marcel Laza (3h:11min:37sec) și respectiv de către Iulia Găinariu (3h:57min:29sec). De remarcat este faptul că s-au premiat în bani atât cîștigătorii de la avansați cât și de la amatori (iar premiile au fost mai mult decât decente), iar ocupanții locurilor 4-10 de la amatori au primit înapoi taxa de participare. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

30 iunie. Sighetu Marmației. A treia ediție a TransRomania Run/Diagonala Nebunilor, traversarea în alergare a României, a debutat anul acesta în nordul extrem al țării. Lui Șerban Chiurlea (inițiatorul acestui proiect) i s-a adăugat acum un prim alergător străin, belgianul John Callens, doar ei doi urmând să alerge cei 820 km ai traseului în următoarele două săptămâni. Anul acesta, Daniel Mușat, care a parcurs deja două TRR-uri, va alerga doar jumătate din distanță, alți alergători urmând să se alăture pe etape. Vom reveni cu amănunte pe Alerg.ro, însă până atunci puteți urmări ”filmul”  Diagonalei Nebunilor pe blogul chiurleas.blogspot.com.

30 iunie. Olympus Marathon. Nu mai puțin de 59 de alergători români au luat startul la a zecea ediție a Olympus Marathon, o cursă de circa 45 de km lungime, care ajunge la altitudinea de circa 2700 metri. Deși opt dintre români nu au reușit să se încadreze în timpul limită de zece ore, restul au obținut rezultate bune și foarte bune. Astfel, Adrian Bostan (EcoMarathon Sponser) s-a clasat pe locul 4 la general, cu un timp de 5h:08min:21sec, iar Paula Dogaru pe locul 5 la categoria de vârstă, feminin. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

30 iunie. Val de Fiemme (Tesero, Italia). A opta ediție a Stava Sky Race, o cursă de alergare montană în Dolomiți. La start au fost și doi alergători români, ambii concurând însă pentru italienii de la Valetudo Skyrunning. Deși a alergat pentru prima dată după o pauză de aproximativ două luni de zile (cauzată de o accidentare), Ionuț Zincă s-a clasat în final pe locul 2, cu un timp de 2h:21min:33sec, obținând și un premiu în bani de 500 euro. Celălalt român, Szabolcs Gyorgy, a venit pe locul 14 la general, cu timpul de 2h:32min:21sec. Clasamentul general este disponibil aici. Pentru că nu am menționat la momentul potrivit, trebuie spus că în data de 9 iunie, Szabolcs s-a clasat pe locul 10 la o altă cursă de alergare montană, respectiv Valmalenco-Valposchiavo Skyrace.

Competiții de tri- și duatlon:
–    Prima ediție a Kings Land Triathlon, desfășurată la Ineu, a strâns la start puțin peste 100 de participanți.  Ciprian Bălănescu a câștigat detașat concursul cu un timp de 1h:41min:17sec. Rezultatele complete aici.
–    Tot prima ediție a unui triatlon, dedicat de data aceasta mai mult popularizării acestui sport în România. În zona Mogoșoaia din București a avut loc No Stress Triathlon, competiție a cărei probă lungă a fost câștigată de către Sorin Boriceanu (2h:37min:50sec). Mai multe amănunte aici.
–    Merită menționat și rezultatul lui Răzvan Staicu, care la competiția de IronMan desfășurată la Klagenfurt (Austria) a reușit să se claseze pe locul 31 la categoria de vârstă, cu un timp de 9h:41min:54sec (e al treilea timp realizat de un român în competițiile de IronMan). Răzvan Staicu are în plan, pe termen lung, calificarea la o ediție a Campionatului Mondial de IronMan.
– Circa 100 de persoane au participat la Duatlonul Țara Bârsei, desfășurat lângă Brașov. Competiția de avansați (24km bicicletă, 11 km alergare) a fost câștigată de către Arpad Kelemn (2h:30min:34sec). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Olympusul, frigul și moldovenii!

Next

Concurs. O participare gratuită…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also