luni, mai 20 2024

S-a alergat mult și intens în ultimele zile. În afara competițiilor pentru amatori, sunt consemnate și rezultatele unor tineri atleți participanți în competiții internaționale.
Banda
Competiții internaționale

–    Joi 11 iulie, la Tampere (Finlanda), Nicolae Alexandru Soare a obţinut medalia de argint în finala probei de 10.000 de metri, la Campionatele Europene under 23, cu un timp de 29min:43.76sec. Ulterior, Soare – care este legitimat la Ştiinţa Bacău -, a încheiat şi cursa de 5.000 de metri, pe locul 8, cu timpul de 14min:27. 68. Rezultate excelente a obţinut la aceeaşi competiţie sprintera Mirela Lavric, care a obţinut medalia de aur în proba de 800 de metri (2min:01.56sec), argint la 400 de metri (52.06sec) şi din nou argint cu ştafeta 4×400 de metri. Atleta în vârstă de 22 de ani a îndeplinit baremul de participare la Campionatele Mondiale de seniori  în proba de 400 metri.

–    Atleții români au obținut mai multe medalii și în cadrul Universiadei, desfășurată săptămâna trecută la Kazan (Rusia). Dintre performanțele alergătorilor merită amintit aurul Roxanei Bârcă în proba de 5.000 m, cu un timp de 15min:39,76sec.

Ultra
–    Sâmbătă 13 iulie, la Corabia, ultra-maratonistul Șerban Chiurlea încheia a treia sa traversare în alergare a României, de data aceasta de la nord la sud. TransRomania Run / Diagonala Nebunilor a însemnat și anul acesta 14 zile de alergare și peste 800 de km parcurși. Singura noutate e că la această ediție alături de Chiurlea a terminat aventura și primul alergător străin, belgianul John Callens. ”Alerg tare, poate chiar prea tare, căci undeva cu vreo 10 kilometri înainte de Corabia începe din nou să am dureri în genunchi. Dar Dumnezeu ne ajută până la capăt și ușor, ușor (…) ne trezim pe plajă la Dunăre, coborâm cu greu niște trepte și ne aruncăm în apă chiuind de bucurie. Tatăl meu a adus o șampanie, ne stropește frenetic, se fac poze, se strâng mâini, ne pupăm, este o mare bucurie. Îl privesc pe John și văd în ochii lui aceeași luminiță pe care o simt și eu, căci după ce-am plecat de la Sighet acum 14 zile și am parcurs 800 de kilometri visând la acest moment, eram în sfârșit la malul Dunării. Un vis împlinit, împărtășit cu toți cei care ne-au susținut și ajutat și cărora le mulțumim”, scrie Șerban Chiurlea pe blogul său.

–    Vine cu o săptămână întârziere, însă e o informație care trebuie obligatoriu consemnată. Pe 6 iulie, ultra-maratonistul Marius Vasilache termina pe locul 2 în cursa de 100 de km, Olympus Mythical Trail, desfășurată în Grecia. Timpul său: 15h:53min:21sec.

Competiții pentru amatori

–    Circa 50 de alergători au luat parte în noaptea de 13-14 iulie la primul maraton de noapte organizat în România. Intitulat ”Dracula Maraton” și mutat în parcul IOR din București în ultima clipă, după ce nu au fost obținute autorizațiile pentru a se alerga în jurul cetății Poienari (Argeș), concursul a avut probe de maraton, semi-maraton și 15 km. Proba cea mai lungă a fost câștigată de către Florin Simion.

–    Primul cros de pădure din zona Clujului, organizat de Runners Club, s-a desfășurat pe 14 iulie. La Crosul Hoia au alergat aproximativ 200 de persoane, împărțite în două probe, cea de 5 km și cea de 10 km. Participanții au trebuit să parcurgă un traseu cu denivelări, acoperit pe alocuri cu iarbă și crengi, înregistrând o diferență de nivel de 113 metri. Rezultatele finale sunt disponibile aici.

Triatlon

Tot sâmbătă a avut loc a patra ediție a Saint Ana Lake Exterra Triathlon, competiție care a contat și drept campionat național de triatlon exterra. La concurs au participat peste 300 de triatloniști, în mare proporție amatori, pe primele locuri clasându-se Janka Benke (la feminin) și respectiv Ciprian Bălănescu (la masculin). Rezultatele complete se găsesc aici.

Comments

comments

Previous

Portret de alergător la 50 de anișori

Next

Maraton tirolez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also