duminică, mai 19 2024

Zincă, din nou excelent. Și niște curse în premieră

Ionut

•    Ultima cursă a acestui an din circuitul internațional Skyrunner® World Series a avut loc la Limone sul Garda, în Italia. A fost o cursă din circuitul Sky (cu o distanță între 22-50 km și cu cel puțin 1300 metri de urcare), care a adunat la start nu mai puțin de 437 de alergători. Cursa masculină a fost dominată aproape de la un capăt la celălalt de Kilian Jornet, care a trecut linia de sosire în 2h:17min:03sec. Ionuț Zincă a făcut din nou o cursă senzațională și, datorită unui finiș foarte bun, a reușit să se claseze pe poziția a doua cu un timp de Ionut Zinca – 2h:18min:27sec. La feminin, pe primul loc s-a clasat americanca Stevie Kremer, care cu 2h:46min:11sec a stabilit un nou record al cursei. La fel arată și clasamentul general al Sky Running Series, cu Jornet și Kremer pe primele poziții.

•    Prima ediție a Șugaș Trail Running a adunat la start 122 de participanți, în majoritate alergători cu experiență montană. Concursul a avut două trasee: cel lung, de aproximativ 22 km și cu 1000 metri diferență de nivel pozitivă și cel scurt, de 11 km lungime și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 600 metri. În proba lungă s-au impus Bogya Tamas și respectiv Ioana Mica, în timp ce pe traseul scurt cei mai rapizi s-au dovedit Iosif Sarosi și respectiv Jakab Benye Hajnalka. Rezultatele complete sunt aici.

•    Și pentru că am anunțat că au fost mai multe curse în premieră, să menționăm și prima ediție a Crosului GoPrint, desfășurat pe un traseu de circa 7 km în parcul Herăstrău din București. Au luat startul câteva sute de oameni.

Pentru amatorii de alergări ultra- să anunțăm că anul viitor va avea loc, tot în premieră, cea mai lungă cursă de șosea din Europa. Desfășurată pe un traseu celebru în ciclism, între Milano și San Remo, cursa va avea o lungime de circa 280 km, și va fi organizată în perioada 29-30 martie 2014. Mai multe detalii aici.

Foto: Iancorless.org

Comments

comments

Previous

O cursă de relaxare

Next

Fericire după 42 de km

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also