joi, februarie 29 2024

Aur la mondiale. Premiu de design pentru un ceas de alergare. Și nu numai…

Stanescu

*** La 87 de ani, doamna Elena Pagu a reușit să câștige proba de 3000 de metri marș din cadrul Campionatelor Mondiale pentru atleții veterani, care se desfășoară la Budapesta. Realizând un timp de 27min:00,09 sec, dna Pagu a fost singura concurentă la categoria +85 ani. Mai merită menționat că în aceeași probă, Istvan Sandor (România) s-a clasat pe locul 5 la categoria +80 de ani, cu un timp de 23min:43,70sec. Mai multe informații despre competiție sunt disponibile pe site-ul oficial.

*** MiCoach Smart Run este un ceas pentru alergători lansat anul trecut de către compania Adidas. Recent, acest produs a câștigat premiul pentru design Red Dot “best of the best”, organizat la Essen, în Germania. Ceasul a fost selecționat dintre alte circa 5000 de produse prezentate. Într-o interesantă și utilă recenzie, prezentată  aici,  Running Magazine vorbește despre cum tehnologia și designul pot conviețui foarte bine, într-un produs elegant și util. Nu, nu, această informație nu e publicitară.

*** Și o nouă informație de interes. Astfel, conform cercetătorilor israelini, posteriorul celor care stau prea mult în poziția șezând se lățește, relatează Agerpres. Așadar, mișcarea și alimentația nu sunt suficiente pentru menținerea unei siluete sportive, ci este nevoie și de cât mai puțin timp petrecut pe scaun. Explicația științifică este simplă: lățirea posteriorului nu este cauzată de inactivitate, ci de presiunea exercitată pe mușchii fesieri. Se modifică astfel țesuturile grase, care devin mai rigide la cei care stau prea mult pe scaun.

Desen de Ruxandra Stănescu

Comments

comments

Previous

Start. Campionatul Naţional de Duatlon

Next

A “alergat” în mâini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also