marți, mai 28 2024

Multe și felurite concursuri, de la maratoane, crosuri și marș, până la duatloane.

cluj
Maratoane
*** Clujul și-a reconfirmat din nou poziția de frunte, ca organizator de competiții. A patra ediție a Maratonului Internațional din acest oraș a adunat la startul competițiilor peste 3000 de alergători care s-au întrecut în proba de maraton, semimaraton (individual și ștafetă), cros. Și anul acesta, maratonul a fost câștigat de alergători străini, respectiv de kenyanul Elisha Kiprotich Sawe (2h:27min:26sec) și de unguroaica Tünde Szabo (2h:44min:08sec). Eugen Șorop a reușit să ajungă pe a treia poziție a maratonului masculin (cu un timp de 2h:36min:51sec), în timp ce Ana Rodean (2h:49min:19sec) și Elena Moagă (2h:55min:37sec) s-au clasat pe locurile 2 și respectiv 3 în proba feminină. La semimaraton, românii au ocupat toate pozițiile fruntașe, câștigători fiind Alexandru Bogdan Staicu – 1h:08min:15sec și respectiv Daniela Cirlan – 1h:18min:00sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

*** Circa 150 de alergători au luat startul la Maratonul Nisipului, o inedită competiție de alergare care a inclus probe de maraton, semimaraton (individual și ștafetă) și cros 10.5 km. Totodată, s-a desfășurat și un cros popular, pe distanța de 5 km. S-a alergat pe plajă, în zona stațiunii Mamaia. Mai multe detalii pe site-ul organizatorilor.

Crosuri
*** România a pierdut doar patru, din totalul de 22 de medalii de aur puse în joc, la diferite categorii de vârstă, în cadrul Campionatelor Balcanice de Cros Masters, desfășurate duminică în parcul Herăstrău din Capitală. Rezultatele complete sunt disponibile aici. Merită subliniat încă o dată faptul că România a reorganizat o astfel de competiție după nu mai bine de 17 ani, ceea ce arată încă o dată schimbările în bine, la nivel organizatoric și de comunicare, care se manifestă în cadrul mișcării de veterani a alergătorilor români.

*** Circa 1500 de alergători, în mare majoritate copii, au participat sâmbătă la a noua ediție a Crosului Gabriela Szabo, eveniment organizat de către Primăria Bistrița împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. S-au oferit numeroase premii, inclusiv în bani, pe categorii de vârstă și la open. Crosul, la care a participat și actualul ministru al Sportului, se dorește o modalitate de a descoperi noi talente, care să fie îndrumate către alergarea de performanță.

*** Aproape 40 de persoane au luat startul la Florii Gone Running, un circuit de crosuri pe distanța de 5 km, organizat de către People For Sport, și desfășurat în parcul Tineretului din București. Concursul a fost câștigat de către Thomas Cheimarios (17min:30sec) și respectiv Florentina Buga  (18min:59sec). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Alte competiții
*** Pe 13 aprilie, la Brașov, s-a desfășurat Campionatul Balcanic de Duatlon. România a avut o comportare meritorie, câștigâng mai multe locuri fruntașe: titlul de campion balcanic prin Ana Maria Creţu şi vicecampion balcanic prin Jakab Benke Hajnalka, ambele la categoria elite feminin. Un rezultat bun a înregistrat şi Emanuel Trandafir care a obţinut titlul de vicecampion iar Laurențiu Bogdănescu s-a clasat pe poziţia a III-a a podimului la categoria elite masculin. Juniorii au avut de asemenea rezultate bune, Daniel Attila fiind campion balcanic la categoria masculin iar Antoanela Manac la feminin. Matefi Tamara a obţinut la categoria juniori feminin titlul de vicecampion balcanic. Rezultatele complete sunt afișate aici.

*** Bine, la acest nivel, stăm și în probele de marș. România a ocupat primul loc în clasamentul pe echipe la Campionatele Balcanice de Marș, desfășurate sâmbătă, la Balcic (Bulgaria), după ce a câștigat două medalii de aur, trei de argint și una de bronz în probele individuale, relatează Agerpres. Pe primele locuri s-au clasat  Mihaela Valentina Pușcașu, în cursa feminină de 10 km junioare, și Ionuț Adrian Poștoacă, la cadeți 10 km.

Foto: Radu Cristian

Comments

comments

Previous

Mark Lauren: You are your own gym

Next

Londra şi noua stea a maratonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also