joi, aprilie 18 2024

Alergări în sală, prin pădure dar și informații despre dopaj sau arta fugii.

Trei

Etapă Campionat de sală

A doua etapă a Campionatului Național indoor rezervat seniorilor, tineretului și juniorilor 1 s-a desfășurat în acest week-end în proaspăt renovata sală din Complexul ”Lia Manoliu”.  Federația Română de Atletism a reușit, după mult timp, să ofere primilor clasați premii modice, de 500, 300 și 200 lei pentru locurile 1-3.

Cele mai bune rezultate au fost obținute de Cristina Bujin (Farul Constanța) – 14,28m, la triplusalt și de Cătălin Câmpeanu (CSM București) – 6sec:63sutimi în proba de 60 metri. Ambii au obținut rezultate care le permit să participle la Campionatul European indoor care va avea loc la Praga, între 6 și 8 martie.

Alte rezultate din probele de alergare:
– 400 m: Elena Mirela Lavric (CSM Onești) – 55,52 sec și Cristian Radu (Farul Constanța) – 49,09sec
– 1.500 m: Florina Pierdevară (Steaua) – 4min:17,78sec și George Daniel Preda (CS Târgoviște) –  3min:55,94sec
– 3000 m: Andrei Ștefana (CSM Craiova) – 8min:19,19sec
Finalele Campionatelor Naționale sunt programate tot în sala din cadrul CSNB „Lia Manoliu” pe 14 și 15 februarie, când se decernează și „Cupa de Cristal”.

Trail Run

Circa 175 de alergători au luat startul la cea de a doua ediție a Făget Winter Race, un concurs de trail running desfăşurat pe 31 ianuarie pe dealul Feleacului şi Pădurea Făget, la limita sudică a municipiului Cluj. Au fost două probe: profesioniști – pe distanța de 15 km și Hobby – pe distanța de 7 km.
Cei mai rapizi la profesioniști au fost Gyorgy Szabolcs-Istvan – 58min:00sec și Mihaela Prunduș – 1h:09min. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Dopaj

Cea mai titrată maratonistă a momentului, kenyanca Rita Jeptoo, a fost supusă unei interdicții pe doi ani de zile de a participa la competiții oficiale, după ce s-a confirmat că a folosit subtanțe dopante interzise. Jeptoo, care a câștigat de câte două ori maratoanele de la Boston și Chicago, va rata astfel Jocurile Olimpice din 2016. Ea a fost, totodată, deposedată de titlul de câștigătoare a World Marathon Majors pe 2014 (circuit ce include cele mai mari 6 curse din lume) și implicit a pierdut premiul afferent, de 500 de mii de dolari. Jeptoo, care are 33 de ani, este cel mai important nume de pe o listă recentă de atleți kenyeni și din Rusia care au fost depistați pozitiv la testele anti-doping.

Arta fugii

Actorul american Matthew McConaughey, recent câștigător al unui premiu Oscar, a fost selectat să joace rolul principal într-o adaptare pentru marele ecran a best-sellerului ”Born to Run”. Cartea scrisă de Chris McDougall, publicată în 2009, a fost timp de aproape trei ani pe lista celor mai vândute volume a New York Times. McDougall urmează să lanseze anul acesta o nouă carte, ”Natural Born Heroes”, care își propune, după spusele autorului, ”să prezinte abilitățile necesare pentru a scoate la iveală eroul din fiecare dintre noi”.

Și pentru că tot am amintit de filme… Pe ecranele din România a început să ruleze de puțin timp ”De neînvins”, ecranizarea romanțată a vieții lui Louis Zamperini, alergător de fond, participant la JO şi aviator în al Doilea Război Mondial, care a supravieţuit fără mâncare sau apă şi a făcut faţă unor nenumărate pericole vreme de 47 de zile după prăbuşirea avionului său în Oceanul Pacific. Despre ecranizare am scris aici.

Comments

comments

Previous

De ce suntem atât de puțini sportivi?

Next

Cea mai scurtă cursă posibilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also