marți, iunie 18 2024

Au fost nu mai puțin de șase concursuri organizate la sfârșitul săptămânii trecute, cărora li s-au adăugat alte câteva întâlniri informale care au stat tot sub semnul alergării.

Poate doar întâmplarea a făcut ca în aceeași zi, sâmbătă 4 aprilie, să se desfășoare două importante concursuri de semimaraton. A fost vorba, mai întâi, de Campionatul Național de șosea, unde s-au strâns cam cei mai buni alergători români ai momentului (au fost totuși și unele absențe motivate) și de Semimaratonul Brașov, cel mai mare concurs de alergare montană pe această distanță.

BV

Dar să vedem rezultatele.

Semimaraton

Craiova, Campionatul Național de șosea. Au participat 80 de atleți, 27 la feminin (s-au înregistrat două absențe) și 53 la masculin (4 abandonuri, 4 absențe) de la 27 de cluburi din întreaga țară. Campioni naționali au devenit Paula Todoran (CSM Zalău) – 1h:16min:40sec și Nicolae Soare (Știința Bacău) – 1h:05min:11sec. Pe echipe au câștigat Pandurii Tg. Jiu, la fete, și Știința Bacău, la băieți. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Brașov, Semimaraton. Nu mai puțin de 860 de alergători au terminat cursa de semimaraton, asta în ciuda condițiilor meteo deloc favorabile: a fost zăpadă, plus numeroase porțiuni cu nămol, alunecoase, plus pantele naturale, deloc ușoare. Lor li s-au adăugat 354 de finișeri în proba de cros (circa 10 km lungime) și 189 la crosul popular (4 km). Așadar, cu peste 1300 de participanți și cu o organizare mereu lăudată, Semimaratonul Brașov rămâne o competiție la standarde înalte. Câștigători au fost: Vitalie Gheorghiță – 1h:19min:05sec și Denisa Dragomir – 1h:34min:09sec (la semimaraton) și Maxim Răileanu – 41min:16sec și Iulia Zudor – 50min:25sec (la cros). Rezultatele complete se găsesc aici.

Crosuri

Tg. Mureș. Câteva zeci de participanți la Crosul Inimii, concurs organizat de Liga Studenților, prin care se dorește conștientizarea asupra problemelor legate de bolile cardiovasculare. Două distanțe: 2,5 și respectiv 5 km.

Hațeg. O competiție de alergare pe traseul de acces la ruinele Cetății Regale a Hațegului. Două probe: Crosul Scutierilor – 3 km și Crosul Cavalerilor – 6 km.

Alte două crosuri au fost organizate duminică 5 aprilie. Mai întâi, la București, în Parcul Herăstrău, a avut loc a doua ediție a crosului Alerg Carnavalul. Evenimentul a inclus șase probe: minitură pentru copii, individual feminin, individual masculin, copii și părinți, probă de perechi, probă de grup.

Pe de altă parte, la Cluj s-a desfășurat Crosul Mișcării Sportive a Studenților Transilvăneni care a adus împreună profesorii și studenții universităților clujene cu intenția de a oferi un cadru sănătos de socializare informală între aceștia.

Foto: Pavel Mihaela – Semimaraton Brașov

Comments

comments

Previous

Remember Terry Fox

Next

La Asaltul Lupilor, descoperi războinicul din tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also