sâmbătă, aprilie 13 2024
Primul week-end din aprilie. Cele mai importante informații despre concursuri, dar și rezultate individuale.

Bucharest 10k
A treia ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN. S-a alergat pe o vreme ploioasă și destul de rece, cu vînt ce a influențat destul de mult rezultatele atleților din proba de 10km. A fost prima ediție în care nu au participat alergători est-africani. În aceste condiții, la băieți a cîștigat Alexandru Corneschi – 30min:33sec, iar la fete Adela Bălțoi – 38min:07sec. Echipa Isostar România a ocupat locul I la ștafeta 2 x 5Km cu timpul de 31min:27sec. În cadrul probei Cursa Familiilor, familiile Hristea ( la cursa de 1,5km) și Nenu (la 3,5km) au cîștigat primul loc la categoria „Cea mai rapidă familie”, iar la categoria ‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Pigulea (1,5km) și familia Yarmus (3,5km) au trecut linia de sosire fiind formate fiecare din 15 membri. La Cursa Bebelușilor, 40 de participanți s-au întrecut tîrîș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2036 a Maratonului București. Organizatorii spun că au fost circa 5.000 de participanți la toate cursele.

Semimaraton Brașov
A șaptea ediție a competiției ce are probe de 20km (+640m) și cros 10km (+440m) și care se desfășoară în jurul Tîmpei. Au fost 1131 participanți. În proba cea mai lungă cîștigători au fost Szabolcs György – 1h:18min:50sec și respectiv Ingrid Mutter – 1h:35min:49sec. La cros pe primele locuri s-au clasat Iulia Zudor – 50min:52sec și respectiv Imre-Rareș Miklos – 41min:20sec. Să spunem că la semimaraton a participat la prima sa cursă din 2018, după o lungă absență, și Ionuț Zincă (cel mai titrat alergător montan din România), el clasîndu-se în final pe locul 3. Toate rezultatele se găsesc aici.

Postăvaru Night
A 12-a ediție a celei mai longevive curse de alergare nocturnă de la noi. Probe de schi de tură și alergare montană. Au fost 49 de participanți înscriși la alergare, cei mai rapizi fiind Stela Rațiu și Ionuț Zincă. Toate rezultatele se găsesc aici.

Ultramaraton
Bogdan Ofițeru a cîștigat cursa de 24 de ore de la Saint Fons (Franța), unde a reușit să parcurgă 192,833 km. Acest rezultat îi permite să se alăture celorlalți alergători români care au îndeplinit criteriile pentru a putea fi selecționați în echipa națională ce va participa la Campionatele europene IAU 24h ce se vor desfășura luna viitoare la Timișoara.

Sperăm că nu am omis nimic important.

Comments

comments

Previous

Alergare montană. Lotul național de ultramaraton

Next

Revista Alerg #39

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also