marți, mai 28 2024
A fost un week-end plin-plin, cu numeroase evenimente de alergare. Din acest motiv, am decis să prezentăm pe rînd ce s-a întîmplat și să începem cu cele mai importante rezultate individuale ale atleților români.

  • Să începem cu fetele. Liliana Dragomir (Danci) a terminat pe locul 10 în proba de maraton a Vienna City Marathon, cu un timp 2h:46min:03sec. Rezultatul ei (clasarea în primele zece la un concurs Golden Label) îi permite să participe la Campionatul mondial de atletism de anul viitor de la Londra, chiar dacă nu a îndeplinit baremul de timp. Decizia în acest sens urmează să fie luată de către Federația de atletism.
  • Tot la Viena, dar în proba de semimaraton, Sorin Mîneran a reușit să se claseze pe locul 2 la general (și pe primul la categoria de vîrstă), cu un timp de 1h:10min:55sec.
  • Și ca să terminăm cu rezultate ale alergătorilor pe distanțe lungi să mai spunem că la Maratonul Hamburg, Paula Todoran a terminat pe locul 14, cu un timp de 2h:43min:56sec. Ea a suferit însă mult, terminînd cursa în șoc hipotermic și a avut nevoie de intervenție medicală pentru a-și reveni. A fost o vreme rea la Hamburg, cu rafale de vînt aproape tot timpul, grindină, ploaie. Acest lucru l-a determinat pe Marius Ionescu să abandoneze pe la km35 al cursei sale de maraton, deși plănuise aici să încerce doborîrea recordului național.
  • Să trecem la duatlon, căci și aici e vorba de alergare. Vestea bună e că Ciprian Bălănescu a cîştigat sîmbătă Campionatul Sud-Est European de Duatlon, desfășurat la Buftea. El a dominat clar concursul, terminînd într-un timp de 53min:26sec. La fete, pe primul loc s-a clasat Antoanela Manac, cu un timp de 1h:03min:03sec. Deși un concurs internațional, participarea și nivelul competițional au fost reduse, de aceea o să publicăm mîine un interviu pe această temă, cu Ciprian Bălănescu.
  • Să ne reîntoarcem la maraton. Tot în week-end a avut loc Maratonul de la Londra, unde cele mai importante lucruri s-au întîmplat în proba feminină. Aici, kenyanca Mary Keytani a cîștigat detașat, cu un timp de 2h:17min:01sec, un nou record al cursei și al doilea timp din istorie la fete. Keytani a încercat doborîrea recordului mondial (deținut de Paula Radcliffe – 2h:15min:25sec, 2003), a început extrem de tare, a ținut un ritm infernal, căruia nu i-au rezistat niciuna dintre concurente, însă a încetinit vizibil pe ultimii km, din cauza unor probleme cu crampele musculare și la stomac. La băieți a cîștigat tot un kenyan, Daniel Wanjiru – 2h: 05min:49sec.

Comments

comments

Previous

Team HOSPICE. Contra cronometru, pentru timpul lor!

Next

Știri pe scurt. Competițiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also