miercuri, mai 29 2024

Ro Club Maraton a numărat nu mai puțin de 50 de evenimente de alergare organizate în săptămâna 28 mai – 4 iunie . Probabil că e un record. Record care, desigur, e posibil și datorită organizării simultane, în mai multe orașe din țară a unui eveniment precum Crosul Ziua Olimpică sau de intrarea în tradiție a unor alergări de grup săptămânale, dar care arată – încă o dată – cât de mult a crescut, ca fenomen, alergarea de masă din România.

App

Dar să vedem care au fost principalele competiții de alergare, pe distanțe medii și lungi, ale săptămânii trecute.

Maraton

30 mai. Băișoara. Ajuns la a cincea ediție, Maratonul Apuseni a adunat la start peste 1000 de persoane, care au concurat în probe de maraton, semimaraton, cros și Family Race. În proba de maraton, primii au fost Silviu Bălan (4h:07min:05sec) și Yana Sandieva (5h:54min:54sec). La semimaraton, cei mai rapizi au fost Andrei Leancă (1h:30min:48sec) și, respectiv, Iulia Găinariu (1h:51min:13sec). Rezultatele parțiale se pot găsi aici.
http://

Semimaraton

30 mai. Sibiu. A patra ediție a Semimaratonului și crosului Sibiu. Un concurs care propune susținerea mai multor cauze umanitare și a ideii de fundraising. Au fost circa 190 de alergători în proba de semimaraton, câștigată de Daniela Cârlan – 1h:21min:37sec și de către Andrei Bălășan – 1h:23min:21sec. Rezultatele se găsesc aici.

Ultra

30 mai. A doua ediție a Ultramaratonului ”100 for Children”, un eveniment sportiv necompetitiv pe o distanță de 100 kilometri, între București și tabăra de la Valea Plopului. Evenimentul este caritabil și își propune strângerea de fonduri pentru copiii aflați în tabara de la Valea Plopului. Anul acesta au luat startul 17 alergători în proba individuală (100 km), 5 echipe de câte două persoane (2X50km) și alte șase echipe de câte 5 persoane. Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.

30 mai. Viscri-Sighișoara. Un nou eveniment sportivo-turistic organizat în România pentru alergători din străinătate: Transylvania Bear Race.  Două probe: 80 km și maraton. Pe site-ul concursului nu sunt afișate (încă) nici numărul participanților și nici rezultatele finale.

Triatlon

30 mai, Vama Veche. În mod tradițional, sezonul de vară al triatlonului începe cu ”Fără Asfalt”.  A șasea ediție a concursului a strâns la start cîteva sute de în proba individuală (1km înot, 32 km bicicletă și 6 km alergare) sau de ștafetă. Câștigători au fost Ciprian Bălănescu – 1h:49min:42sec și Szuszanna Toma Albert – 2h:23min:08sec. Rezultatele provizorii se găsesc aici.

Foto: Cătălin Grigoriu – Maraton Apuseni

Comments

comments

Previous

Elisabet Barnes. Doamna nisipurilor

Next

Fain la Maratonul Apuseni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also