miercuri, decembrie 6 2023
Parcă și competițiile de alergare au intrat sub zodia concediilor. Detalii despre cele cîteva concursuri din week-endul 12-13 august

# Chiar dacă nu e singura competiție de noapte din România, e totuși unică prin faptul că organizează două curse distincte, și deloc ușoare, în aceeași zi. E vorba de Oslea Night Ridge, unde lucrurile încep dimineața devreme, cu Vertical Race Piatra Iorgovanului, un traseu de vertical race solicitant, cu urcare de 3,6 km și 800m diferență de nivel. Apoi cine se mai simte în puteri (și nu sunt deloc puțini aceștia) poate lua startul la ora 21 la Oslea Night Ridge, o alergare de noapte lungă de 14,2 km și cu 900m diferență de nivel. Rezultatele ediției din acest an sunt disponibile aici. și aici. Să spunem doar că Gyorgy Szabolcs Istvan și Ingrid Mutter au făcut o pereche perfectă, cîștigînd fiecare dintre ei ambele probe.

# De ceva vreme se înregistrează un fenomen interesant: crește numărul concursurilor care sunt întreceri cicliste, îndeosebi de MTB, dar care adaugă în program și probe de alergare. Să menționăm în acest sens Moneasa Trail Running  (a doua ediție, alergare montană pe trasee între 8 şi 21km)  sau Gugu Trail Race (aceasta din urmă desfășurată nu departe de Caransebeș). Ultimul concurs a inclus alergare pe distanțe de 12,5km și 22km.

# Să consemnăm acum evenimentul sportiv al săptămînii, chiar dacă nu e exclusiv de alergare: Titans Triathlon, prima competiţie de triatlon organizată în Bucureşti, mai exact în parcul IOR. Cu această ocazie, s-au acordat și titlurile de campion național la triatlon pe distanță sprint (înot 750 de metri, pedalat 20 km şi alergare 5 km), acestea fiind cîștigate de Ciprian Bălănescu și Antoanela Manac. Rezultatele complete se găsesc aici.

# Și acum o restanță, cauzată de vremea concediilor. Astfel, pe 5-6 august, la Tg Mureș s-a desfășurat prima ediție a 24H Marathon, organizat de către Asociația Mureș Runners. La start au fost 50 de participanți, care au avut de ales să alerge sau să meargă cu bicicleta pe un traseu lung de 10 km și cu circa 800m diferență de nivel. Celor 15 alergători participanți li s-a contorizat numărul de ture, astfel că au fost declarați cîștigători Adrian Costea (158 km în 22h:09 min) și Tibi Ușeriu (aceeași distanță, timp 23h:18min).

Comments

comments

Previous

Mondialele. Eroi căzuți, noi eroi

Next

Români, treceți granița. În alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also