luni, august 8 2022

O duzină de competiţii prin ţară în weekendul recent încheiat. Anomalii: Xman România este ungur, un turdean a alergat un cros într-un picior, iar alergătoarea Florentina Buga a fost mai rapidă decât toţi bărbaţii de la cursa ei.

Voineasa Mountain Runde Cosmin Năzdrăvanu

Maraton

*** 21 iunie. Aflat la a 5-a ediţie, Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor a reunit la start peste 600 de persoane, împărţite în funcţie de cele patru probe ale competiţiei: maraton individual, semimaraton, ştafeta de şase, cursă copii. Câstigătorul probei de maraton a fost Ioan Pavel Moisa (2:44:30), în timp ce la femei s-a impus Didina Manole (3:20:51). La semimaraton, au terminat pe primele poziţii Adrian Iordache (1:17:19), respectiv Adina Ionică (1:41:03). Câştigătoare la categoria „ştafetă masculin peste 18 ani” a fost echipa Ro Club Maraton – Walkmark România, condusă de Victor Vlad (2:35:31). Click pentru a vedea rezultatele complete ale cursei.

Curse montane

*** 21 iunie. Prima ediţie a Voineasa Mountain Run s-a desfăşurat sâmbătă, în comuna Voineasa, judeţul Vâlcea, reunind la start doar 22 de concurenţi (dintre care două femei) în cadrul celor două trasee: Traseul Chica Lupului (22 km, 1134 m), respectiv Traseul Poarta Soarelui (43 km, 2049 m). Proba de semimaraton-masculin a fost câştigată de Paul Marius Brăbiescu Călinescu (timp 2:02), respectiv Iulia Găinariu (2:37) la semimaraton-feminin. Proba de maraton a fost câştigată de Adrian Ber, care a terminat cursa în 6 ore şi 20 de minute. Vezi rezultatele complete.

*** 21 iunie. Retezat Trail Race a reunit la start aproape 400 de participanţi şi a înregistrat o… „anomalie statistică”: în cadrul traseului scurt, câştigătoarea de la feminin a fost şi câştigătoare la open, dovedindu-se mai rapidă decât toţi bărbaţii de la cursa respectivă. Traseul Custura (28 km, 2300 m diferenţă de nivel) a fost câştigat de Ionuţ Zincă, cel mai bun alergător montan român, în 3h07min09sec, în timp ce la fete a ieşit învingătoare Denisa Ionela Dragomir (3:48:30). Traseul Buta (22 km, 1200 m) a fost câştigat de Andrei Gabriel Preda (2:27:45), respectiv de Daniela Vasiloancă (3:22:45). Traseul Valea Mării (7 km, 300 m) a fost câştigat de Florentina Buga (la open si la feminin – 0:38:04), respectiv de Andrei Cătălin Sănătescu (la masculin – 0:38:39). Rezultatele complete pot fi văzute aici.

Triatlon

*** 21 iunie. A cincea ediţie a Triatlon Xman România, începută pe lacul din Săldăbagiu de Munte, lângă Oradea, a reunit la start aproximativ 300 de participanţi din ţară şi din străinătate. Câştigatorul concursului a fost David Bartos, din Ungaria, el parcurgând cele trei probe (3,8 km înot, 180 km ciclism, 42 km alergat) în 9h51minute.

FunRun

*** 21 iunie. Nu mai putin de 540 de concurenţi au terminat competiţia Urbatlon desfăşurată pe Arena Naţională din Bucureşti: 7 probe pe distanţa a 5 km, printre care escaladare ziduri, coborâre pe frânghie, alergare pe scări, alergare pe patru membre, rostogolori pe saltea, alergare cu spatele, alergare printre jaloane şi altele. Pe podium s-au aflat Ionuţ Purcea (17min32sec), Florin Szomyu (17:38) şi Cătălin Tamaş (17:43). Rezultatele complete pot fi văzute aici.

Crosuri

*** 22 iunie. Desfăşurat în Pădurea Hoia din Cluj-Napoca, Crosul Hoia a adunat la start peste 200 de participanţi. Proba de 10 km a fost câştigată de Artur Miklos (39:35), la fete impunându-se Iulia Blăjan (50:56). Pe locul întai la 5 km s-au aflat Claudiu Gorgan (21:33), respectiv Monica Crina Sandor (26:59) la fete. Cornel Mişca a reuşit să termine competiţia într-o oră, deşi a alergat proba scurtă aproape într-un picior (el are probleme medicale la unul dintre genunchi, astfel că este obligat să alerge şchiopătând). Vezi rezultatele complete.

*** 22 iunie. După Urbatlonul desfăşurat sâmbătă, Arena Naţională din Capitală a găzduit duminică un eveniment caritabil dedicat copiilor: Crosul Societăţii Academice a Ştiinţelor Comportamentale din România. Pentru rezultate şi diplome intraţi aici.

*** 22 iunie. Crosul Ziua Olimpică desfăşurat la Mioveni a reunit la start aproximativ 200 de participanţi. O prezenţă notabilă la eveniment a fost bobul cu care echipa României a concurat la Jocurile Olimpice din acest an de la Soci (Rusia). Detalii despre câştigători găsiţi aici.

*** 22 iunie. La Crosul Ziua Olimpică desfăşurat în Constanţa au participat aproximativ 400 de alergători. La băieţi a câştigat Bogdan Ofiţeru, în timp ce la fete s-a impus Elena Urâtu.

Orientare sportivă

*** 21 iunie. Aradul a fost gazda unui concurs de orientare sportivă sâmbătă: Cupa Mureşului. Vezi rezultate aici.

*** 22 iunie. Duminică s-a desfăşurat, in Ploieşti, Cupa Florilor de Tei. Vezi rezultatele aici.

*** Deşi trebuia să se desfăşoare weekendul acesta, Cupa Garana ‘O la orientare în alergare a fost amânat pentru iulie/august.

Foto: facebook.com/voineasamountainrun

Comments

comments

Previous

Retezat Trail Race. O poveste

Next

O încercare de dopaj cât o carieră încheiată

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also