duminică, iunie 26 2022

Să vedem cam pe unde și cum s-a (mai) alergat în ultimul week-end. Asta, după ce am relatat deja despre două competiții importante ale săptămînii trecute.

Foto: S-Karp Urban Trail Sinaia / Cristi Radu

29 aprilie

Sinaia. S-Karp Urban Trail. A doua ediție a unei inedite competiții de alergare pe șosea și trail. Concursul este unul eliminatoriu, avînd o primă fază de calificare (pe distanța de 11km), sferturi de finală (4,4km), semifinală (3,3km) și o finală pe un traseu anunțat doar la fața locului. Au fost 323 de participanți. Finala masculină, cu șase alergători, a fost cîștigată de Maxim Răileanu, iar la fete cea mai rapidă a fost Ingrid Mutter. Rezultatele complete se găsesc aici.

Hațeg. Crosul Cetății Regale a Hațegului, ediția a doua treia. S-a alergat pe distanța de 8,2 km. Rezultatele sunt disponibile aici.

Pitești. Triatlon Invictus – Pe Argeș în Jos. Distanțele au fost fi cele clasice ale unui triatlon olimpic, adică 1500 m înot, 40 km ciclism, 10 km alergare, dar au existat și probe de ștafetă, duatlon și cros. Clasamentele pot fi văzute aici.

Sf. Gheorghe. Crosul Gall Lajos. Un eveniment de tradiție, ajuns la ediția a 27-a, asociat Zilelor Orașului Sf. Gheorghe. Concursul continuă însă să fie promovat doar la nivel local.

 

30 aprilie

Cluj. Făget Trail Running. Concurs cu două probe (semimaraton și cros), circa 210 participanți. Cei mai rapizi pe distanța de 21km au fost Andrei Crainic – 1h:52min:30sec și Mihaela Botezan – 2h:21min:09sec. Rezultatele finale aici.

Dîmbu Morii. Prima ediție a Piatra Mare Trail (înscrierile au fost numai pe Facebook ). 50 de participanți, dintre care 9 fete, ce au alergat pe o distanță de circa 20km. Cîștigători la masculin au fost Silviu Bălan și Andrei Preda – 1h:39min:28sec, iar la fete Ioana Aconstantinesei – 2h:22min:27sec.

Slănic Prahova. ”Marele premiu al orașului Slănic”, un cros cu 137 de participanți, dintre care marea majoritate au fost copii. S-a alergat pe distanțe între 2 și 4 km. Premii numeroase și consistente, cu un fond total de premiere de circa 3000 de lei. Detalii despre concurs pe pagina oficială.

Și în încheiere să mai spunem că doi români – Iulian Rotariu și Andrei Gligor – participă la Sahara Race, o cursă de 7 zile în care se aleargă 250 km în deșertul Namib. După primele două zile, Rotariu se afla pe locul 4 și Gligor pe locul 14. Clasamentul și detalii sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Argint european!

Next

Gabriela Szabo RUNFEST. Mai e puțin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also