marți, iunie 18 2024

Din nou un sfîrșit de săptămînă liniștit, fără competiții majore.

Balcaniadă
Asta, desigur, dacă nu punem la socoteala a doua ediție a Campionatului Balcanic de Sală Masters și a Crosului Balcanic, ce au avut loc la București în perioada 12-13 martie. E un spectacol deosebit să vezi atleți cu vîrste de peste 35 de ani (grosul fiind format de fapt din cei aflați bine la a doua tinerețe) care continuă să alerge, să fie competitivi. Carnea, mușchii nu mai ascultă ca odinioară, e drept, dar voința, orgoliul pun în continuare corpul în mișcare. Au fost la start, în probe de alergare în sală (dar și de aruncări și sărituri) circa 500 de sportivi din zece țări din Balcani (Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Muntenegru, Moldova, România, Serbia, Slovenia, Turcia). Rezultatele, pe probe, sunt disponibile aici.

Lot național
România a definitivat lotul care va participa la Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Portland (SUA), ce se va desfășura între 17 și 20 martie. România va fi reprezentată de 12 sportivi (2 la masculin și 10 la feminin), care au îndeplinit baremele. În probele de alergare avem reprezentanți doar la fete, în probele de 1.500m (Claudia Bobocea), 400m (Bianca Răzor) și ștafetă 4x400m (Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andreea Mikloș, Sanda Belgyan și Anamaria Ioniță). ”Obiectivul nostru este obținerea unei medalii și cât mai multe alte prezențe în finalele probelor respective”, a declarat Ion Sandu, președintele FRA, conform Agerpres.

Wintertriathlon
A doua ediție a Campionatului național de Wintertriathlon a avut loc pe 13 martie la baza sportivă de la Cheile Grădiștei. Conform FRTri, datorită condițiilor meteo nefavorabile, nefiind zăpadă, proba de schi fond a fost înlocuită cu încă o probă de alergare. La open, distanțele de concurs au fost 3.3 km alergare – 8.25 km ciclism – 1.65 km alergare. Au cîștigat Marcel Bălan (CSM Cluj) și Monika Koncz (Harghita Triatlon Miercurea Ciuc). La juniori a cîștigat Kovacs Szabolcs, iar la cadeți Zoldi Botond, ambii de la Master Ski &Bike Targu Mures. Rezultatele complete se găsesc aici.

Anti-doping
E un subiect care merită urmărit. Surprinde însă știrea că președintele Agenției Mondiale Antidoping (AMA), Craig Reedie, solicită ajutorul financiar al sponsorilor pentru a crește eficiența luptei antidoping împotriva trișorilor. E puțină ironie aici, în condițiile în care marile companii, sponsorii sunt tocmai cei care stimulează competitivitatea, care cer performanță (aproape) cu orice preț și care, fie și indirect, împing spre folosirea de mijloace necinstite. Însă, pe de altă parte, e nevoie de un efort concertat, a tuturor celor implicați. ”Acum este timpul să găsim resurse financiare mai mari pentru campaniile antidoping. Rețelele de televiziune și sponsorii pot ajuta cu fonduri pentru un sport curat”, a spus Reedie, care a promis că denunțătorii actelor de dopaj vor beneficia de măsuri mai eficiente de protecție.

Comments

comments

Previous

To Fu or Not To Fu

Next

Guvernul o ia la fugă. Din nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also