marți, iunie 18 2024

Veteranii sunt europeni, alergări pe dealuri și printre vii, ba chiar noaptea…

corcova
Campionatele europene masters

*** A XIX-a ediție a Campionatele Europene de Atletism Veterani, care s-au desfășurat la Izmir (Turcia) s-au încheiat pe 31 august, după nouă zile de întreceri atletice. La competiție au participat aproape 2000 de sportivi. Delegația României a cuprins 26 de atleți, care au luat parte la 78 de probe. În cele din urmă, atleții români au câștigat 8 medalii de aur, două de argint și una de bronz.

În ultima zi a competiției, Ioan Pavel Moisă a reușit să câștige medalia de aur în proba de maraton, la categoria M45, cu un timp de 2h:50min:09sec. Rezultatele, pe zile și pe categorii, sunt disponibile aici.

Trail Running

*** A doua ediție a Corcova Trail Race a stat tot sub semnul ineditului. O cursă de puțin peste 15 km, pe dealurile și prin viile din zona Corcova (jud. Mehedinți), numeroși sportivi profesioniști la start (care au dominat clar concursul), o atmosferă plăcută, pigmentată de costume colorate, muzică, vin bun și… mâncare. 224 de alergători au terminat cursa. Pe primul loc la masculin s-a clasat Andrei Ștefana  (52min:03sec), iar la fete Liliana Danci (1h:01min:51sec). Rezultatele complete se găsesc aici.

*** Tot la a adoua ediție s-a aflat și Harghita Trail Run, desfășurat pe 30 august. Concursul a cuprins o probă lungă – 32 km, una medie – 15 km și una pentru familii. La start au fost aproape 100 de participanți. În proba lungă cei mai rapizi au fost Viorel Pălici – 2h:48min:25 și, respectiv, Ene Anca Melania – 4h:10min:24sec. Rezultatele complete au fost afișate aici.

*** Duminică 31 august, din Parcul Zăvoi (Rm. Vâlcea) s-a dat startul în proba de alergare a Maratonului Olteniei. A fost prima ediție a acestui concurs, cel puțin în proba de trail running (și anul trecut și acum a fost și probă de mountain bike). Aproape 100 de alergători la start, concursul având două probe: cros 10,1 km și semimaraton (21 km). Rezultatele finale vor fi afișate pe www.maratonulolteniei.ro/trail-running/

Cros

*** Puțin peste 400 de alergători au luat startul la a trei ediție a Bucharest NightRun. S-a alergat peste podul Basarab, din Capitală, pe distanța de 5 și respectiv 10 km. Câștigători au fost Alina Petrescu  (37min:08.6) și Alexandru Corneschi  (32min:20.7), în proba lungă, respectiv Claudia Bobocea (19min:28sec) și Nicolae Soare (16min:51.3), pe distanța de 5 km. Rezultatele complete aici.

Triatlon

*** Duminică, 31 august, a avut loc a doua ediție a Delta Triathtlon Tulcea, competiție inclusă în circuitul Romanian Thriatlon Series. La băieți, pe primul loc s-a situat Mihai Anton. Rezultatele oficiale urmează să fie afișate pe site-ul competiției.

Foto: pagina FB Sorin Ion.

Comments

comments

Previous

Recomandare: Maratonul Olteniei. Și premii

Next

Slovenia în mişcare. O utopie de vacanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also