joi, februarie 22 2024
Cu ceva întîrziere, să consemnăm pe scurt cam ce s-a întîmplat mai important în alergare în primul week-end din martie. Informațiile nu sunt nici prea multe, nici veștile prea grozave.

Europene sală

România a avut o evoluție dezamăgitoare la Campionatele europene de atletism în sală desfășurate pe 4-5 martie la Belgrad. Trecem peste faptul că nu s-a obținut vreo medalie sau măcar un loc cît de cît onorabil, însă dintre cei 14 sportivi participanți, doar unul – respectiv Ancuța Bobocel, la 3.000m – a reușit calificarea într-o finală. Ea a reușit să ocupe penultimul loc (11), cu un timp de 9min:05sec.74/100. De fapt, și această calificare în finală are un context aparte, deoarece cursa de 3.000m a fost singura la care finala a inclus 12 atleți (toate celelalte au avut doar cîte opt). În rest, ar mai fi de consemnat că sprinterul Petre Rezmiveș (60m) a prins o semifinală, în rest vicecampionul mondial la greutate, Andrei Gag, a ocupat doar locul 14, iar ștafeta de 4x400m fete (cu bune rezultate anterioare) nu a mai luat startul (există unele suspiciuni asupra motivului, dar pe moment nu e nimic oficial). Și cam atît.

Să mai spunem că Polonia a dominat Europenele și a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 7 de aur, 1 de argint și 4 de bronz. Pentru bună amintire, să adăugăm că România a obținut 92 de medalii de-a lungul anilor (din 1970 încoace) la Campionatele europene, dintre care 23 de aur, 34 de argint și 35 de bronz.

Curse, curse 

Ar fi vorba doar de două competiții interne pentru amatori. Mai întîi, să spunem că la București a fost organizat Crosul Mărțișorului pentru veterani,  un concurs de casă și suflet, mai puțin competitiv și mai mult de socializare. Ceva mai multă adrenalină a fost la Ultra Penta 6H (a patra ediție) unde au fost 18 alergători care cel puțin au adunat kilometri. Cel mai mult, de data aceasta, a parcurs David Iancu (cca 56,4km).

Individual, la extern

Telegrafic, să consemnăm cîteva rezultate individuale obținute de alergători români în curse desfășurate în afara țării. Astfel, maratonistul Marius Ionescu a terminat pe locul 3 la 20vanAlphen, o cursă de 20km din Olanda, cu un timp de 1h:04min:11sec.  Apoi, Emanuel Trandafir a ocupat locul 2 în proba de semimaraton a Cyprus Marathon (desfășurat la Paphos), cu un timp de 1h:13min:45sec. În fine, Alexandru Corneschi a terminat pe locul 4 semimaratonul Lago Maggiore, desfășurat în Italia, cu timpul de 1h:08min:13sec.

Sper că nu am omis nimic.

Comments

comments

Previous

Cum mi-am petrecut cutremurul

Next

La zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also