vineri, septembrie 29 2023
Telegrafic, ultimele informații din alergare și despre atletismul românesc

# România va fi reprezentată de doar două alergătoare la Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Birmingham (Marea Britanie), ce se vor desfășura între 1-4 martie: Claudia Bobocea (1.500 m şi 3.000 m) și Anamaria Nesteriuc (60 m garduri). Lor li se adaugă alte două atlete, respectiv Alina Rotaru (lungime) şi Andreea Panţuroiu (triplusalt).

Nu sunt prea mari speranțe pentru vreo medalie. „La apropiatele Mondiale indoor nu cred ca avem şanse la medalie. Sper într-o finală la Panţuroiu, pentru că dacă se mobilizează şi este într-o zi bună poate face o surpriză. Şi Rotaru (…) poate prinde finala, dar ea are nevoie de o mobilizare mai mare, mai ales la concursurile cu miză, unde şi alţi atleţi au probleme”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, citat de Agerpres. Pe de altă parte, Florea  a comunicat presei că în luna mai va fi depus dosarul necesar organizării în 2019, a unui Grand Prix Permit, competiţie de calendar IAAF, care va înlocui Internaţionalele României şi care ar urma să se desfăşoare la Cluj-Napoca, comunitatea locală, prin contracte semnate din timp, trebuind implicată în organizare.

# Și dacă tot am pomenit de concursuri în sală, să spunem că în acest week-end s-a desfășurat Campionatul Național de Sală Masters 2018. Probe diverse, de la sprint 60m pînă la alergare pe distanța de 3.000m, plus alte probe atletice. Sportivi cu vîrste cuprinse între 35 și +80 de ani. Toate rezultatele se găsesc aici.

Foto: Dan Tăuțan / Vlădeasa Winter Trail

# Să rămînem la competițiile interne. Au fost doar două în acest week-end. E vorba, mai întîi, de Vlădeasa Winter Trail, care a avut și probă de alergare, unde au participat 179 de alergători. Imaginea ce însoțește acest articol spune totul. Rezultatele finale încă nu au fost făcute publice (sau, cel puțin, eu nu am reușit să dau de ele). Detalii aici.

Apoi, este Crosul Îndrăgostiților de Alergare, ediția a IV-a. Desfășurată la Pădurea Schullerwald din Bistrița, pe 24 februarie, competiția a fost o formă de a marca Dragobetele. Mai multe probe: cros 13 km, cursă populară – 4,4 km și o cursă pt copii. Mai multe detalii aici.

# Ar fi de consemnat și ceva rezultate pe plan extern, chiar dacă nu putem vorbi de vreo performanță. Să remarcăm, mai întîi, cursa curajoasă a lui Marius Ionescu, care și-a propus pentru acest an să doboare recordul național la maraton (2h:12min:30sec), record ce datează de 40 de ani. La Sevilla, Ionescu nu a reușit decît un timp de 2h:14min:50sec, clasîndu-se pe locul 11. În același concurs, Paula Todoran a abandonat.

# Mulți alergători români la Transgrancanaria (Spania), o competiție din calendarul Ultra-Trail World Tour. Șase probe. Cel mai bun rezultat l-a obținut Ana Cristina Constantin, ultramaratonistă care trăiește în Spania, și care a terminat pe locul 29, la feminin, în cursa de 128km, cu un timp de 20h:39min:47sec. În proba cea mai lungă, de aproape 270 km (+12.000m), cea mai bună clasare a avut-o Mihai Șerban, care a terminat pe poziția a 38-a, cu un timp de 79h:40m:48sec.  Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Ca beduinii la apus de soare…

Next

Alicante. Europenele masters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also