miercuri, mai 29 2024
Cum au mai multe zile libere la rînd, cum alergătorii profită de acest lucru și se pun pe treabă. Să vedem cum și pe unde s-a alergat în primul week-end din decembrie.

Maraton

Probabil este o premieră mondială, însă e o premieră care mai mult intrigă, de nu amuză: două competiții, cu același nume, au fost organizate în două zile consecutive, în orașe diferite. A fost mai întîi Maratonul Întregirii Neamului Românesc, organizat pe 30 noiembrie, la Alba Iulia. Competiția, organizată de către Clubul Sportiv Eco Alpin (a se citi Ilie Roșu), este la a ediția a șasea. A adunat la start 31 de participanți, dintre care 12 la maraton și restul în proba de maraton. Primii la maraton au fost Ștefan Sălăgean – 3h:34min:13sec și respectiv Flori Neneștean – 4h:26min:00sec, în timp ce la semimaraton cei mai rapizi au fost Viorel Doarvoas – 1h:43min:27sec și Tania Stan – 2h:05min:15sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

mb

O zi mai tîrziu, pe 1 decembrie, de data aceasta la București, tot ediția a șasea și tot a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc. Organizator: Ro Club Maraton. Lume mult, mult mai multă de data aceasta. Trei probe: cros 10,6km (203 finișeri), semimaraton (253 finișeri) și maraton (100 finișeri). În proba cea mai lungă cîștigători au fost Ionel Ropotan – 3h:03min:27sec și Hiroko Ogawa – 3h:36min:34sec, iar la semimaraton Alexandru Corneschi – 1h:18min:47sec și respectiv Maria Magdalena Velișcu – 1h:28min:36sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Oricum, două evenimente cu același nume, ne aduce aminte de părerea noastră despre denumirea de Reîntregirea Neamului Românesc.

Cros

La Tîrgu Mureș s-a desfășurat ultima etapă a competiției 4run 4fun, care presupune patru curse în patru week-enduri, înainte de Crăciun. Sunt curse pentru începători, de 3.5 km lungime, și pentru avansați, de circa 6-12 km lungime. Participarea a fost destul de restrînsă, puțin peste 60 persoane. Rezultatele etapei, ca și rezultatele finale ale circuitului sunt disponibile aici.

De data aceasta, la Arad, o competiție mai mult distractivă, organizată – printre alții – de către Poliția locală. Happy Race a avut mai multe curse – Proba Elfilor, Proba Renilor etc, plus două curse pentru copii. Cursa cea mai lungă, de 12 km, a fost cîștigată de către Andrei Bărbuț – 19min:43sec. Detalii suplimentare pe site-ul oficial, iar rezultatele complete aici.

Și în încheiere, o informație de interes general. Federația Română de Atletism a convocat lotul care va participa la Campionatul European de Cros ce va loc pe 11 decembrie, la Chia, în Italia. Țara noastră va fi reprezentată doar în cursele de juniori și de senioare. Cele mai cunoscute nume sunt Ancuța Bobocel, Paula Todoran și Mădălina Florea. Detalii aici.

Foto: Radu Cristi

Comments

comments

Previous

Alien la Maratonul Neamului

Next

Petrecînd românește, petrecând sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also