sâmbătă, decembrie 2 2023

semimaraton

*** Doar ploaia ce a amenințat puțin a treia ediție a Semimaratonului Brașov Intersport. În rest, după cum s-a văzut deja de anul trecut, competiția de la Brașov rămâne una atractivă pentru alergători (la start au fost 655 participanți la semimaraton – 528 masculin și 127 la feminin, plus 280 la cros – 158 masculin și 122 feminin), foarte bine organizată, cu premii atractive. Câștigătorii au fost: Vitalie Gheorghiță – 1h:15min:30sec și Monica Florea – 1h:25min:55sec la semimaraton, respectiv  Daniel Betej – 39min:20sec și Florentina Buga – 52min:07sec la crosul de 10 km. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

*** Vremea (destul de) rea dar și aglomerația tot mai mare din calendarul competițional au făcut ca doar 90 de alergători să ia startul în a cincea etapă a Forest Run. A fost un cros de circa 10 km, în pădurea Cernica de lângă București. Nu s-au înregistrat surprize deosebite, la masculin impunându-se destul de clar Emanuel Trandafir (42min:11sec), iar la feminin Florentina Buga (51min:55sec). Cei doi sunt oricum și în fruntea clasamentului general, cu doar o etapă înainte de încheierea acestui concurs de tip circuit. Mai multe informații despre clasament sunt disponibile aici.

*** Goana după aur și un premiu sub forma unei piese din acest metal prețios. Circa 200 de participanți, o vreme ploioasă, un traseu cu obstacole și evident cu noroi. Cam așa se poate rezuma prima ediție a Ultimate Mudness, concurs desfășurat în premieră la Mogoșoaia, lângă București. Traseul a avut o lungime de circa 5 km și a fost parcurs cel mai rapid de către Cristian Luțic. Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.

*** Maturitatea alergătorului de maraton începe după 30 de ani. Acest lucru a fost reconfirmat recent și de etiopianul Kenenisa Bekele, 31 ani, care a câștigat duminică, la Paris, prima sa cursă – prima alergată, mai exact – pe distanța de 42.195km. Cu această ocazie, Bekele a realizat și un record al competiției, cu timpul de 2h:5min:02sec. Etiopianul este unul dintre cei mai mari fondiști ai lumii, triplu medaliat olimpic cu aur și deținător al recordurilor mondiale, pe pistă, la 5.000 și 10.000 metri. Debutul său la maraton a fost așteptat cu nerăbdare de către specialiști, care îi prevăd o carieră pe măsura compatrioților săi, legendarii Bikila Abebe sau Haile Gebrselassie.
Revenind la maratonul de la Paris, mai trebuie spus că Kenenisa Bekele a fost urmat în clasament de către etiopianul Limenih Getachew (2h:06min:49sec) şi de kenyanul Luka Kanda (2h:08min:02sec). La feminin, victoria a revenit sportivei kenyene Flomena Cheyech (2h:22min:44sec), urmată de etiopiencele Yebrgual Melese (2h:26min:21sec) şi Ahmed Zemzem (2h:29min:35sec).

Foto: semimaraton.ro

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Sahara, Poiana Brașov, aprilie

Next

Transylvania 100k. Ultramaraton în Bucegi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also