sâmbătă, februarie 24 2024

Telegrafic, despre cele două competiții din acest week-end. Sunt multe de spus, dar vom reveni…

picioare
3 octombrie
Zărnești. A 10-a ediție a Maratonului Piatra Craiului. O vreme superbă, poate puțin prea caldă. Circa 800 de participanți. Mult entuziasm, organizare foarte bună, un kit de start constitent și cu surprize plăcute. Câștigători au fost: Viorel Pălici – 3h:50min și Cindy Callewaert – 5h:29min:39sec. Rezultatele finale nu au fost publicate încă.

4 octombrie
București. A 8-a ediție a Maratonului Internațional București. Alergători din circa 60 de țări, peste 10.000 de participanți la toate cursele competiției (maraton, semimaraton, ștafetă, cros popular, crosuri pentru copii). Pentru prima dată, traseul maratonului a fost extins la 33 km, pe mai multe artere din centrul orașului, restul distanței până la 42,195 km parcurgându-se prin revenirea pe unele porțiuni ale traseului.
Desigur, învingător la maraton a fost un kenyan, Kimeli Patrick Kiprono, cronometrat cu 2h:13min:16sec, timpul ce reprezintă un nou record al competiției. La feminin a câștigat etiopianca Wakjira Zeritu Begashaw, cu timpul de 2h:48min:52sec.

La semimaraton, Kiprono Justus Kipchirchir din Kenya a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h:04min:09sec, și conaționala sa Jepngetich Barsosio Stellah cu un timp de 1h:15min:20sec la feminin. Cursa de ștafetă maraton a fost câștigată de către echipa ABRC Spartanii, cu timpul 2h:14min:7sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Recomandare. Semimaratonul Plopeni

Next

"Mai puțini nori, mai mult cer"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also