luni, iunie 24 2024

O săptămână dominată de curse lungi și competiții montane.

Bu

6 august. Oarecum surprinzător, maratonul ”Pe aici nu se trece” s-a desfășurat într-o zi neobișnuită, respectiv joia. Lucrurile devin însă explicabile, dacă spunem că această competiție – ajunsă la a 5-a ediție – comemorează militarii români căzuți la Mărăști și Mărășești în timpul primului război mondial. Traseul este cuprins între aceste două localități, iar concursul a avut mai multe probe: supermaraton – 46 km, maraton, semimaraton, cursă populară (1.5 km) și ștafetă copii. În total au fost 37 de participanți la probele lungi și circa 200 de copii. Câștigători: Ilie Victor (supermaraton), Florin Simion – maraton, Nicolae Bugeanu și Raluca Păun – semimaraton. Rezultatele complete, inclusiv timpii sunt disponibile aici.

7 august, Bușteni. Prima cursă dintr-o serie de trei, desfășurată timp de trei zile consecutiv în ”capitala munților” din România. Bușteni SkyRace, un traseu de 5.4 km lungime și 1250 metri diferență de nivel. 111 finișeri, dintre care 25 de fete. Câștigători: Viorel Pălici – 55min:45sec și Gianina Tănase – 1h:06min:58sec, la feminin. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

8 august, Bușteni. Campionatul Național de Alergare Montană. Cum despre rezultate am detaliat aici, merită spus că aceasta este prima ediție de CN organizată de către Federația Română de Atletism în parteneriat cu un club privat, respectiv Asociația Sport la Orice Vârstă, plus Primăria orașului Bușteni. Iar parteneriatul a dat roade, participanții – sportivi legitimați – fiind plăcut surprinși de unele detalii care altfel sunt obișnuite în cursele montane: punct de alimentare la final, atmosferă (DJ), spectatori și entuziasm.

8 august, Păltiniș. Cindrel În Alergare. O cursă ajunsă la a patra ediție, cu două probe competitive: maraton (circa 40km) și semimaraton (21 km), plus o cursă scurtă pentru familii. Au fost 65 de participanți la maraton, cursa fiind câștigată de către Adrian Bostan – 3h:38min:47sec și la feminin de Daniela Marin – 4h:46min:11sec. La semimaraton au fost 165 finișeri, cei mai rapizi fiind Claudiu Calborea – 1h:29min:41sec și respectiv Iulia Găinariu – 1h:48min:13sec. Rezultatele complete sunt de găsit aici.

8 august, Munții Călimani. A doua ediție a Maratonului Via Maria Theresia, acesta fiind singurul traseu de maraton cu marcaje permanente din tara. Trei probe de alergare: ultramaraton (traseu de aproximativ 80 de km), plus maraton și semimaraton. Au fost înscriși numeroși alergători: 61 la ultramaraton, 147 la maraton și 191 la semimaraton. Rezultatele finale nu sunt disponibile pe moment, dar urmează să fie afișate pe site-ul competiției.

9 august, Bușteni. Ultima competiție din cele trei organizate în zile consecutive de către Asociația Sport la Orice Vârstă. Bușteni SkyRace. Traseu de 31 km și 2100 metri diferență de nivel. 118 finișeri, dintre care 17 fete. Câștigători au fost: Viorel Pălici – 2h:59min:24sec și respectiv Iulia Găinariu – 3h:34min:40sec. Clasamentul complet este disponibil aici. De remarcat că mulți alergători au luat startul în cel puțin două din cele trei curse desfășurate la Bușteni.

Foto: Bușteni SkyRace

Comments

comments

Previous

Campionatul național de alergare montană

Next

Ah, Împărăteaso!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also