joi, februarie 22 2024

Din nou nu sunt prea multe competiții – desfășurate în primul week-end din noiembrie – care să fie consemnate. Dar să vedem totuși cum, pe unde și cît s-a alergat

Balcaniada de cros

România a avut o comportare bună la ultima ediție a Campionatelor balcanice de cros, desfășurate la Cuprija, în Serbia. Au fost, astfel, cîștigate trei medalii la individual (cîte una de aur, argint și respectiv bronz), iar toate cele șase echipe prezente (juniori, Under 23 și seniori, femin și masculin) s-au clasat pe podium (cinci locuri 2 și un loc 3). Turcia a dominat categoric acest concurs.

Să detaliem puțin. Singura medalie de aur a fost obținută de Ancuța Bobocel, care a parcurs cei 8 km ai traseului în 27min:05sec. Tot la senioare, Roxana Bârcă a sosit a treia, cu un timp de 27min:14sec. Echipa, care a mai avut în componență pe Cristina Negru (locul 7) și Mădălina Florea (locul 9) a obținut argintul.

Juniorul Andrei Dorin Rusu s-a clasat pe locul 2 la individual (18min:08sec pe 6 km), iar echipele de băieți și fete s-au clasat fiecare pe locul 2. Echipele U23 s-au clasat pe locul 2, fetele, respectiv pe 3, băieții.

Echipa de seniori s-a clasat pe locul 2 la general, în timp ce la individual, pe 10km, rezultatele au fost: Nicolae Soare (locul 4, 30min:47sec), Cătălin Atănăsoaei (locul 6, 31min:06sec), Andrei Ștefana (locul 9, 31min:53sec) și Marius Ionescu (locul 10, 32min:01sec).

Rezultatele complete se găsesc aici.

b

Vertical

Concursurile de ”vertical race”, cele în care se aleargă doar în urcare, la deal, devin tot mai populare și în România. Prima ediție a Bunloc Vertical Race – 3km lungime, 500 de metri diferență de nivel – a avut loc la jumătatea distanței dintre Brașov și Săcele și a fost terminată de 180 de alergători. Concursul a fost cîștigat de Viorel Pălici – 19min:54sec și, respectiv, de Ingrid Mutter (la feminin) – 24min:20sec. Rezultatele complete se găsesc aici. Și copiii au avut parte de o cursă a lor.

Maraton

Cum despre prima ediție a Maratonului Dacia Pontica am mai scris aici, acum să consemnăm doar cifrele. Trei probe: maraton (19 finișeri), semimaraton (tot 19 finișeri) și cros 6 km (cu 14 participanți). Cîștigători la maraton au fost Dacian-Ionuț Ghizila (3h:10min:01sec) și Elena Prisecaru (5h:09min:01sec), în timp ce la semimaraton primii au terminat Vasile Apetroaie – 1h:33min:01sec și respectiv Claudia Pădureanu – 1h:47min:01sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

*****

Și dacă tot nu prea avem știri interne, să consemnăm cîteva date despre Maratonul New York. Astfel, acesta a fost cîștigat anul acesta de Ghirmay Ghebrslassie, care la 20 de ani devine cel mai tînăr cîștigător al acestui concurs. Timpul său: 2h:07min:51sec. A cîștigat un premiu de 100 mii dolari. La feminin, kenyanca Mary Keitany cîștigă pentru a treia oară consecutiv acest maraton, cu un timp de 2h:24min:26sec. Tot la New York s-a stabilit și o nouă performanță mondial în ce privește numărul de finișeri – 51.388 (dintr-un total de 51.995 persoane ce au luat startul). Precedentul record era de 50.530 finișeri, stabilit tot la New York.

Foto: Robert Cadar / Bunloc Vertical Race

Comments

comments

Previous

La Templieri. Povestea unui Grand Trail

Next

Pe motociclist îl cheamă întotdeauna Donald

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also