miercuri, februarie 21 2024

Prima alergare pe scări organizată în România și o primă cursă, prin noroaie, în pădurea Cernica, au fost noutățile acestui week-end. În rest, mai multe noutăți…

Forest2

– Nu mai puțin de 377 de persoane au participat sâmbătă 30 martie la prima ediție a UpRun, o cursă de alergare pe scări organizată de cotidianul ProSport. Inedita competiție, care a presupus urcarea în fugă a 22 de etaje în clădirea Tower Center din București, a fost câștigată la feminin de către Alina Petrescu, cu un timp de 3min:03.8sec. La masculin cel mai rapid a fost Andrei Antonescu, în 2min:41.8sec. De menționat că alergarea a fost transmisă în direct de către postul de televiziune Sport.ro (ceea ce arată că competițiile de amatori devin interesante și pentru mass media) și că pe primele locuri au venit, în majoritate, alergători cu experiență, mai ales montană.  Clasamentele finale sunt disponibile aici:

– Vreme tocmai bună de alergat, traseu noroios, dar nu în exces, entuziasm, pădure la început de primăvară, bălți, bariere de metal și șanțuri de trecut, organizatori sufletiști dar și vreo 120 de alergători deciși, cam acestea au fost ingredientele primei curse din cadrul ForestRun, un circuit de competiții de alergare prin pădurile din jurul Bucureștiului. Primul concurs a avut loc duminică, în pădurea Cernica și a inclus un cros de circa 6.5 km și un semimaraton. Câștigători au fost: Florentina Buga și Cristian Luțic (la cros), respectiv Cuța Tălpău și Nicolae Soare (semimaraton). De menționat că Soare este campionul național la zi în proba de 10.000 metri. Clasamentul final va fi în curând disponibil pe ForestRun.ro.

– Alte știri pe scurt ar fi: sâmbătă la Pitești a avut loc campionatul național de cros pentru atleți veterani, iar la Constanța s-a alergat pe nisip în cadrul crosului Mamaia Run. Și Consiliul Național al Audiovizualului va organiza un cros, ca parte a unei campanii de prevenire a violenței transmisă de TV în rândul copiilor.

Foto: Cosmin Andrei

Comments

comments

Previous

Trăiri de alergător

Next

And the winner is...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also