sâmbătă, februarie 4 2023
Informațiile despre alergările ultimelor zile sunt ceva mai bune decît performanțele sportivilor români la Jocurile Olimpice. Nu tind chiar spre zero, dar nici multe nu sunt. Așadar, doar trei competiții de alergare în ultimul week-end…

Maraton montan

A șasea ediție a Retezat Maraton. Conform organizatorilor, au fost 349 de persoane înscrise la cele trei probe ale competiției, fiecare numită într-un mod sugestiv: 115 la proba Dinozauri (37km, +3.000m diferență de nivel pozitivă), 160 la proba Zimbri (24km, +2400m) și 74 la proba Zmei (14km, cu +1400m).

Cei mai rapizi dinozauri au fost Constantin Busuioc – 6h:28min și respectiv Teodora Curta și Adriana Dancu – 8h:46min. La zmei, pe primele locuri s-au clasat Andrei Bărbuț – 2h:02min și respectiv Ana-Maria Szabo – 2h:25min. Primii zimbri nu fuseseră anunțai oficial pînă la redactarea acestei știri.

R

Maraton de șosea

  • Tot a șasea ediție, de data aceasta e însă vorba de Maratonul ”Pe aici nu se trece”. O competiție inițiată de Ilie Roșu, care își propune să omagieze soldații români căzuți în Primul război mondial. Se aleargă pe un traseu ce include mausoleele din Mărășești, Soveja și Mărăști. Trei probe diferite, dintre care una atipică, distanța fiind aleasă de fapt pentru a se marca locurile istorice. Astfel, proba de 46 km a fost cîștigată la masculin de Florin Simion, iar la feminin de către Hiroko Ogawa. Maratonul clasic i-a avut drept căștigători pe Costică Anghel și respectiv Ionela Dobrea. În proba de semimaraton cei mai rapizi au fost Daniel Coca și respectiv Raluca-Mădălina Păun. Mai multe detalii se găsesc aici.
  • Puține sunt competițiile de tradiție care să continue să fie atît de parcimonioase cu promovarea proprie, chiar dacă organizarea, premiile, taxa mică de înscriere și provocarea sportivă sunt de remarcat. Așadar, Maratonul Secuiesc a ajuns la ediția a 15-a. Se aleargă distanța clasică a maratonului în zona Miercurea Ciuc – Tușnad. Nu au fost făcute publice rezultatele, însă după cum se poate vedea aici, înscrierea se putea face printr-un talon transmis prin fax sau la fața locului.

În încheiere, nu ne rămîne decît să vă facem cîteva recomandări de lectură. Astfel, un interesant interviu cu Mihai Baractaru – și despre cît de importantă e și șansa în viața unui sportiv – puteți citi pe Adrenallina.ro. Cum sunt în plină desfășurare Jocurile Olimpice, am remarcat abordarea interesantă de pe 4run.ro, care oferă mai multe interviuri cu foști și actuali protagoniști ai Olimpiadelor, dintre care l-am reținut pe cel cu Doina Melinte. În încheiere, să spunem că a apărut numărul 3 al Running Mag, revista apărută anul acesta și dedicată tot alergării.

Foto: Retezat Maraton

Comments

comments

Previous

Concurs. Și despre produsele Aktiv3

Next

Cifre. Multe premii la Maratonul Olteniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also