joi, aprilie 18 2024

O trecere în revistă a celor mai importante evenimente ale ultimelor zile, care au de a face cu alergarea.

alerpoza
Au fost momente intense la acest sfârșit de săptămână și chiar dacă s-a alergat mai puțin, nu înseamnă că nu avem ce consemna.

Ultra

Întâi de toate, să spunem că pe 11 noiembrie s-a terminat a treia ediție a 1000 km Balkan Challenge, un eveniment desfășurat pe parcursul a 11 zile, care a inclus mers pe bicicletă și alergare, pe distanța București-Sofia-București. Anul acesta au fost trei atleți care au străbătut toți cei 1051 km ai cursei (636 km pe bicicletă și 415 km în alergare): Pieter Wessel (Olanda), Stanislav Georgiev (Bulgaria) și Andrei Gligor (România). În total, participanții la acest eveniment au parcurs însumat 12.543 km (8565 – bicicletă și 3978 – alergare). Evenimentul are și o componentă umanitară, reușindu-se strângerea unei sume de 28.104 euro.

Crosuri

–    Multă lume la ediția de toamnă a Crosului de Noapte, desfășurat la Cluj pe 15 noiembrie. Competiția a avut două probe: 10 km (110 băieți și 33 fete la finiș) și de 4 km (93 băieți și 68 fete). Câștigători la proba cea mai lungă au fost Andrei Crainic (35min:53sec) și respectiv Mihaela Prunduș (38min:32sec). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

–    Deși este una dintre competițiile cu cea mai mare vechime din România, Crosul 15 Noiembrie, ce se desfășoară la Brașov, continuă să aibă un profil public redus (nu este promovat, nu există un site cu minime informații etc). Și totuși și anul acesta, la a 25-a ediție, aproape o mie de oameni au alergat distanța de 5 km pe traseul parcurs de muncitori la demonstrația anticomunistă din 15 noiembrie 1987. Premiile destul de consistente au atras sportivi profesioniști, la masculin câștigând Roman Prodius  (Moldova), iar la feminin kenyanca Bertange Priscali. Mai multe amănunte aici.

Maraton

–    Românca Nuța Olaru a terminat pe poziția a doua Maratonul Las Vegas, cu un timp de 3h:5min:57sec, relatează 4run.ro. Ea a fost depășită de către americanca Cathy Cullen (2h:56min:57sec), în timp ce la masculin a câștigat americanul Ben Bruce (2h:58min:46sec). Anul trecut, Olaru – care este rezidentă în Boulder – a câștigat acest maraton, cu un timp de 2h:58min:46sec.

Business

Adăugăm astăzi și câteva informații cu tentă comercială, dar care cu siguranță vor fi de interes pentru alergători și alte persoane care fac sport.

–    Herbalife a lansat și în România gama de produse premium, Herbalife24, gamă completă de nutriţie recomandată atât sportivilor profesioniști cât și pasionaților de mișcare. Gama include produse destinate celor trei momente cheie – înainte, în timpul şi după antrenament: Formula 1 Sport, Hydrate, Prolong, Rebuild Strength și Rebuild Endurance. Mai multe detalii pe Herbalife.ro.

–    Concurența pe piața magazinelor online de echipament sportiv se ascute după ce, recent, și lanțul Decathlon a decis să intre pe această nișă. Mai multe informații despre costuri și cum se poate  comanda aici.

Comments

comments

Previous

Omul care a realizat imposibilul

Next

Concurs de proiecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also