marți, septembrie 17 2024

Trecerea în revistă a competițiilor din ultimele week-enduri. Gata, nu mai sunt restanțe…

00
Alergare montană

16-18 iulie. A șaptea ediției a uneia dintre cele mai frumoase și mai dure competiții de ultramaraton montan din România: Marathon 7500. Cursa cuprinde două secțiuni – Elită, respectiv Hobby, fiecare având câte trei categorii (feminin, masculin, mixt). Se aleargă în echipe formate din două persoane. Distanța parcursă este de circa 90 km la secțiunea Elită (cu timp limită de 35 de ore) și aproximativ 45 km la Hobby (timp limită de 14 ore).
Ediția din acest an a dus la un nou record al cursei: echipa ”Rock Birds”, formată din Marius Vasilache și Andrei Țale, a terminat concursul cu un timp excelent, de 17h:22min! Ei au fost urmați de Zsolt Kovacs și Balint Bartha (”Accenture”), cu un timp de 18h:30min:59sec, în timp ce pe locul trei au terminat Cosmin Podariu și Bogdan Iacob (”Jet Power Team”) – 20h:10min.
La mixt, Roxana și Andrei Luțic (”Țântarii”) au preluat conducerea pe coborârea de pe Jepii Mari și nu au mai cedat-o până la final, realizând un timp de 23h:35min. Ei s-au impus în fața polonezilor Sylvia Bondera și Jacek Gardener (”Jacek Biega Running Team”), ce au scos un timp de 25h:18min și a echipei ”San Montan” (Georgeta Manolache și Tănase Tecar) – 27h:14min.
In clasamentul fetelor, „Păpărițele” – Mădălina și Nicoleta Papară au câștigat cu 27h:20min:59sec în fața Alexandrei Anghel și a Laurei Mamina (echipa ”Here comes the sun”) – 30h:04min:59sec și a ”Girls Fun” – echipă formată din Georgiana Popa și Cosmina Preoteasa – 32h:04min:59sec.
La concurs au participat 50 de echipe la masculin, 14 la mixt și șase echipe feminine.

Restul alergărilor din week-endul 18-19 iulie, în majoritate crosuri și alergări de grup sunt disponibile aici.

25 iulie. A cincea ediție a Maratonului Bucegilor – Direcția Omu, un concurs de alergare montană cu plecare de pe platoul Padina, până la Vârful Omu (diferență de nivel pozitivă de circa 600 metri) și retur. Puțin peste 65 de participanți. Cei mai rapizi au fost Bogya Tamas – 1h:37min:29sec (la masculin) și Bianca Dinu – 2h:17min:46sec (la feminin). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

26 iulie. Maratonul Recunoștinței, desfășurat la Roșia Montană. Înainte de start s-a păstrat un moment de reculegere în memoria Militarilor Armatei Romane care au căzut în cele două războaie mondiale și pentru Gheorghe Moșion, care a alergat în anul 2014 la această competiție. Concursul a avut probă de maraton (opt participanți), semimaraton (12 participanți) și cros. Rezultatele se găsesc aici. Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România și istoria ei”.

Despre restul competițiilor din week-endul 25-26 iulie găsiți detalii pe site-ul Ro Club Maraton.

26 iulie. Cei mai buni alergători montani din România continuă să obțină rezultate foarte bune la curse din afara țării. Astfel, Denisa Dragomir s-a clasat pe primul loc, iar Ionuț Zincă pe locul doi în cadrul Giir di Mont, o competiţie de skyrunning desfășurată la Premana (Lombardia). Cursa, aflată la a 23-a ediție, a strâns la start peste 900 de alergători din întreaga lume. Traseul a fost lung de 32 km, cu o diferență de nivel de 2.400 metri. Timpii obținuți de alergătorii români: Dragomir – 3h:56min:23sec și Zincă – 3h:09min:21sec (la circa 4 minute de câștigător).

Triatlon

19 iulie. Peste 500 de sportivi au luat startul  la a treia ediție a Herbalife Brașov Triathlon. În proba olimpică (1,5 km înot, 47 km bicicletă, 8 km alergare), câștigător a fost Rendes Csaba (Ungaria), cronometrat cu timpul de 02h:01min:52sec. La feminin câștigătoarea Eszter Iklodi a trecut linia de finish după 02h:36min:48sec. Rezultatele complete, inclusiv în proba de sprint și în cea de ștafetă sunt disponibile pe site-ul competiției.

25 iulie. Transfier, prima ediție a unui concurs desfășurat în zona argeșeană a munților Făgăraș. S-a înotat în lacul Vidraru, proba de bicicletă s-a desfășurat pe Transfăgărășan, iar finișul alergării a fost pe trepte, până la statuia lui Prometheu (un om de fier), de la marginea barajului de la Vidraru. Au fost 110 finișeri în proba de half-Ironman, câștigată de Ciprian Bălănescu – 4h:57min:13sec și respectiv de Fodor Emese – 6h:54min:45sec (la feminin au fost șase participante). În proba pe distanța olimpică (83 finișeri, 11 femei) pe primele locuri au terminat Sorin Boriceanu – 2h:15min:20sec și respectiv Antonela Manac – 2h:16min:35sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Foto: Marathon 7500

Comments

comments

Previous

Recomandare: 3 Way Orienteering Challenge

Next

Scandal de dopaj în atletism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also