luni, mai 20 2024

Doar câteva competiții, însă s-a alergat în mai multe locuri din țară.

bi
Brașov. Este cea mai longevivă competiție de alergare din România, ajungând la ediția a 26-a. ”Crosul 15 Noiembrie” se organizează pe un traseu lung de 5 km, urmând drumul parcurs de  participanţii la revolta anticomunistă a muncitorilor braşoveni din 15 noiembrie 1987. Anul acesta, la concurs au participat numeroși sportivi legitimați, pe lângă amatori și copii, atrași de premiile în bani. La băieți a câștigat kenyanul Abel Kibet (cel mai bun român a fost Cristian Vorovenci , venit pe locul 3) iar la fete cea mai rapidă a fost Cristina Negru. Rezultatele sunt disponibile aici.

Oituz. O nouă competiție de alergare sub marca inconfundabilă a lui Ilie Roșu: ”Maratonul Recunoștinței Regina Maria”. S-a alergat în număr foarte mic, pe un traseu de 6 km în zona în care au avut loc lupte în timpul primului război mondial. Proba de maraton a fost câștigată de Florin Simion, iar la semimaraton pe primul loc s-au clasat Marilena Câmpeanu și Viorel Stan. Mai multe detalii aici.

Bistrița. Câteva zeci de alergători au participat la prima ediție a ”November Run Bistrița”, un concurs ce a cuprins alergare pe distanța de 31km și un cros de 6 km. Vremea bună și un traseu prin pădure, într-un plăcut cadru de toamnă, au fost ingredientele acestei curse. Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

București. Triatlon Invictus, o cursă necompetitivă pe distanța olimpică. Concursul s-a desfășurat în zona bazinului Steaua din Capitală. Detalii și fotografii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Și în încheiere două informații generale.

Mai întâi, faptul că pe 14 noiembrie Marius Ionescu a alergat la ”Șapte Dealuri”, o cursă de 15 kilometri desfășurată la Nijmengen, în Olanda. El s-a clasat pe poziția a 17-a cu un timp de 46min:55sec (fiind al 9-lea european). ”Sunt mulțumit, a fost o verificare bună”, a spus Piciu, citat de 4run.ro. Marius Ionescu se află în perioada de pregătire ce premerge participarea sa la maraton, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio.

Pe de altă parte, tot în acest week-end, IAAF a decis suspendarea provizorie a Rusiei sub acuzația de „dopaj organizat”. Decizia, luată în urma unui Consiliu al IAAF, reuniune ținută prin teleconferință și coordonată de la sediul din Monte Carlo de președintele Sebastian Coe, a demonstrat determinarea IAAF de a tăia în carne vie, scrie AFP, care a avut la dispoziție raportul unei anchete desfășurate timp de mai multe luni de o comisie independentă a Agenției mondiale antidoping.
Cu 22 de voturi pentru și unul singur contra, sancțiunea a fost luată în pofida unui val de bune intenții etalate în ultimele zile de ruși, în principal a ministrului sportului, Vitali Mutko, care, chiar înaintea reuniunii IAAF, a anunțat: „Suntem gata să cooperăm (cu IAAF) pentru atletismul nostru, oricare ar fi regulile ce ne vor fi impuse (…). Suntem gata pentru orice măsură”.

Foto: Lazăr Ioan Ovidiu / November Run Bistrița

Comments

comments

Previous

Abonament 2016, revista ALERG

Next

Prima serie de răspunsuri. De la experți

2 comments

  1. Cele mai longevive crosuri.
    Crosului Castanelor Baia Mare, 32 de ediții și Crosul Unirii, Alba Iulia 32 de ediții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also