miercuri, mai 29 2024

Cum a fost un nou week-end fără competiții oficiale, nu ne rămîne decît să consemnăm cîteva rezultate ale celor mai buni alergători români, care se află în perioada de pregătire, ca și cîteva ceva informații externe.

Semimaraton
Maratonistul Marius Ionescu, care va reprezenta România în această probă la JO de la Rio, a cîștigat duminică semimaratonul Huelva, Spania, cu un timp de 1h:07min:06sec. În același concurs, Alexandru Corneschi s-a clasat pe locul trei, cu un timp de 1h:07min:14sec, relatează ziarul local Huelva24.com.

Montan
Tot în Spania și tot în primele locuri. De data aceasta, cei mai buni alergători montani din România, Denisa Dragomir și respectiv Ionuț Zincă, au câștigat cursa Serra del Cotto (22.1 km lungime și 1.260 metri diferență de nivel pozitivă. Dragomir a terminat în 2h:05min:28sec, iar Zincă în 1h:47min:40sec. El a fost urmat de către Gyorgy Szabolcs – 1h:48min:40sec, relatează 4run.ro.

Sală
În a doua etapă a Campionatului Național de Sală nu s-au consemnat rezultate deosebite. Deși mai mulți sportivi au încercat să obțină timpi care să le permită calificarea la Campionatele Mondiale Indoor (ce se vor desfășura luna viitoare în Portland) niciunul nu a reușit acest lucru. Cîțiva cîștigători: 800m: Claudia Bobocea – 2min:04sec.58/100,
3.000 m: Ancuța Bobocel – 9min:03sec.26/100, 800 m: Valentin Voicu – 1min:53sec.92/100. Rezultatele complete sunt aici.

00
US Olympic Trials
Nu au faima Super Bowl-ului să zicem, dar sunt oricum din categoria evenimentelor de alergare extrem de așteptate. Ediția din acest an a Trialului de calificare pentru Jocurile Olimpice s-a desfășurat pe o vreme foarte caldă, la Los Angeles. Cursa a avut și dramatism și o miză extrem de importantă. La bărbați, primul s-a clasat Galen Rupp, 29 ani, care la prima lui cursă de maraton a reușit un timp de 2h:11min:12sec, fiind urmat de Meb Keflezighi (care va împlini 41 de ani în mai) – 2h:12min:20sec și de Jared Ward, 27 ani – 2h:13min:00sec. La fete, lupta a fost foarte strînsă, prima terminînd Amy Cragg, 32 ani – 2h:28min:20sec, urmată de Desiree Linden, 32 ani – 2h:28min:54sec și Shalane Flanagan, 34 ani – 2h:29min:19sec (aceasta din urmă a condus pînă către final, cînd deshidratată și într-o stare de pierdere a cunoștinței a reușit totuși să termine în primii trei). Mai multe date, inclusiv despre premii, în excelentul infografic prezentat de Runner’s World.

Dopaj. Deces
Nikita Kamaiev, 52 de ani, fostul director al Agenţiei Antidoping din Rusia, a decedat duminică în timp ce schia, la două luni după ce şi-a dat demisia din cauza celui mai mare scandal legat de dopaj în care a fost implicată instituţia. Cauza probabilă a morții ar fi un atac de cord.
Decesul lui Kamaiev este al doilea în rândul oficialilor implicaţi în cazul de dopaj, după cel al lui Viacheslav Sinev, preşedintele fondator al Agenţiei Antidoping din Rusia, RUSADA. Sinev a murit pe 3 februarie, fără a se menţiona cauza decesului.
La începutul lunii noiembrie, o comisie independentă de anchetă, mandatată de Agenția Mondială Antidoping (AMA), a publicat un raport care scotea în evidență un dopaj organizat în atletismul rus. Puternic implicată în acest proces, conform raportului, RUSADA și-a pierdut acreditarea internațională, la fel ca și laboratorul antidoping de la Moscova. Pe moment, atleții ruși au interdicție de a participa la Jocurile Olimpice.

Comments

comments

Previous

Kațapi la maraton

Next

Întoarcerea "alergătorului rătăcitor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also