miercuri, februarie 28 2024
Lapidar. Clar. Complet. Competițiile de alergare din ultimul week-end.

Maraton

Măcin Maraton. A patra ediție a unuia dintre cele mai importante competiții de alergare din Dobrogea. Probe clasice, de maraton (+1900m) și semimaraton. Puțin peste 150 de participanți. Cîștigători la maraton au fost: Victor Spătaru – 4h:08min:20sec și respectiv Loredana Bulgaru – 5h:53min:31sec. La semimaraton cei mai rapizi au fost Cristian Pop – 2h:07min:23sec și respectiv Iuliana Lificiu – 2h:48min:30sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

Despre Semimaratonul București am scris deja aici.

Cros

Edelweiss Night Run. A doua ediție a unei interesante competiții de alergare de noapte desfășurată în zona Cîmpulung Moldovenesc. Două probe: 18 km și respectiv 10 km. Circa 265 de participanți. În proba cea mai lungă pe primul loc au terminat Cătălin Atănăsoaie – 1h: 05min:03sec și respectiv Gyongy Sandor – 2h:42min:08sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Thermal Trail Race. Sau pe românește, o alergare în capitala băilor termale românești, respectiv Băile 1 Mai. Două probe: 10 km și 20km. 146 de finișeri. În proba cea mai lungă au cîștigat Andrei Sovereșan – 1h:14min:45sec și respectiv Ibolya Torok – 1h:31min:53sec. Toate rezultatele sunt de găsit aici.

Herneacova Run4fun. O primă ediție a unui cros pentru copii și adulți, ultimul pe distanța de 15 km. Detalii și rezultate aici.

Chiar dacă e mai curînd un eveniment de sportainment, The Color Run – de data aceasta desfășurat la Cluj – adună întotdeauna sute de oameni în numele alergării, chiar dacă aceștia mai mult pozează sau se distrează de-a lungul distanței de circa 5 km pe care o parcurg.

Duatlon

Ciprian Bălănescu a cîștigat, pe 14 mai, la Cluj, cel de-al 13-lea titlu de campion național de duatlon. El a ocupat prima poziție a clasamentului după 5 kilometri de alergare, 20 de kilometri parcurşi pe bicicletă şi din nou 2,5 kilometri de alergare, terminând cursa în 57min:35sec. Mai multe detalii, inclusiv clasamentele la toate categoriile, sunt disponibile aici.

 

Să consemnăm și cîteva rezultate ale alergătorilor români care au participat la competiții internaționale.

# Mihai Pantiș, despre ale cărui preocupări extra-sportive am scris aici, a terminat primul o cursă de maraton pe Marele Zid Chinezesc. Timpul său a fost de 7h:14min, pe un nou traseu al concursului. ” Nu am avut antrenament specific pe scări, dar sunt bucuros că am reușit să profit la maxim de resursele pe care le-am avut în ziua respectivă și să-mi împlinesc un vis!”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

# Doi români, Nicu Buceanu și Adrian Bonțiu au alergat în cadrul No Finish Line, un eveniment umanitar, desfășurat la Paris, în cadrul căruia se strîng bani pentru copiii defavorizați și bolnavi. Ei au alergat 106 ore, timp în care Buceanu a parcurs circa 430 km, iar Bonțiu 306 km.

# Treisprezece români au participat la ediția din acest an a Transvulcania, la proba de ultramaraton (74km), maraton sau semimaraton. La ultra, cea mai bună clasare a avut-o Radu Milea, locul 65 din 1703 participanți, cu un timp de 9h:06min:22sec.

Comments

comments

Previous

Momente esențiale din existența mea

Next

Recomandare. Alergări la Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also