luni, iunie 24 2024

Un sfârșit de săptămână care se încadrează în nota obișnuită: câteva competiții importante (atât alergări pe șosea, cât și montane), în rest o mulțime de crosuri și evenimente de alergare (antrenamente în comun, alergări de grup etc).

0
Internațional

Dar să începem cu succesul repurtat, în premieră, de doi alergători montani din România care au câștigat un concurs internațional, atât la feminin, cât și la masculin. E vorba de Denisa Dragomir și Ionuț Zincă, care au terminat primii competiția de skyrunning TrentaPassi, desfășurată în Italia. De notat și locul 6 ocupat de către Szabolcs Gyorgy. Rezultatele sunt disponibile aici.

Și dacă tot am început cu o competiție externă să menționăm că pe 22-23 mai a avut loc, la Pitești, a 60-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României. Competiția, la care au participat 145 de sportivi din 16 țări, a inclus alergări de viteză, dar și pe distanțe de 1500 și 3000 metri. Rezultatele finale sunt de găsit aici.

Montan

A cincea ediție a  Hit The Top, cursă de alergare de tip skyrunning, a avut o desfășurare specială. Din cauza vremii, mai precis a zăpezii abundente, s-a alergat doar în urcare, pe porțiunea Poarta – Vf. Scara – Vf. Omu. O cursă cu o taxă de participare mică, cu înscrieri limitate (100 locuri), dar cu premii mari. Cei mai rapizi au fost Viorel Pălici (1h:06min:02sec) și Iulia Găinariu (1h:20min:50sec). Rezultatele complete aici.

Semimaraton

Prima ediție a Ascotid Trail Race, concurs desfășurat pe 24 mai la Tg. Mureș și care a inclus trei probe diferite: semimaraton, cros și cursa copiilor. Au fost 77 de finișeri în proba de semimaraton masculin, câștigată de Ghenadie Țimbalist – 1h:25min:53sec și 20 în cea feminină, câștigată de Paula Dogaru – 1h:50min:18sec. Rezultatele complete sunt de găsit aici.

Pentru o trecere în revistă a celorlalte curse și evenimente de alergare puteți consulta site-ul Ro Club Maraton.

Foto: outdoorromania.ro

Comments

comments

Previous

Sorții au decis. Maratonul Internațional Brașov

Next

Șapte la Ultrabalaton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also