marți, septembrie 10 2024

Au fost multe evenimente de alergare. Să începem cu un succes extern, urmînd apoi să trecem în revistă și restul concursurilor.

Semimaraton
Maratonista Paula Todoran, legitimată la CSM Zalău, a reușit sîmbătă să cîștige Semimaratonul Helsinki, cu un timp de 1h:16min:03sec. Rezultatele complete se găsesc aici. În februarie, Todoran a realizat baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, unde va reprezenta România în proba de maraton.

Maraton / Semi
După mai multe ediții desfășurate la Comana, lîngă București, a șasea ediție a Maratonului Tabere cu Suflet s-a desfășurat la Azuga. Puțini participanți, doar 22 în probele lungi. La maraton a cîștigat Ștefan Sălăgean – 3h:34min, iar la semimaraton Daniel Vultur – 1h:31min și respectiv Roxana Câmpian – 1h:55min. Rezultatele complete se găsesc aici.

00
Ultra
Radu Milea a reușit să parcurgă 174,9 km în timpul alergării sale de 24 de ore, organizată între 11-12 iunie în Parcul Herăstrău din București. Cum despre pregătirile pentru acest eveniment am mai scris, vom reveni cu detalii despre alergarea propriu-zisă.

Sky Running
A șasea ediție a Hit The Top, concurs de sky running în Bucegi, cu plecare de la refugiul Salvamont Ciubotea, apoi Vf. Scara, Vf. Omu și retur. Competiție unde participare se face doar pe bază de invitație, dedicată memoriei omului de munte Eusebiu Cușnir. Mai multe detalii aici.

Cros
11 iunie. A doua ediție a Măcin Cross, concurs parte a Măcin Mountain Fun 2016, cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului. În probele de alergare (12 km distanță) și ciclism montan au participat circa 600 de oameni. Rezultatele sunt disponibile pe site-ul oficial al concursului.
La Cluj, circa 5.000 de oameni au participat la ”The Color Run”, o competiție cu ceva alergare și mai multă distracție, pe distanța de circa 5km.
Peste 300 de angajați din diferite companii din cadrul KMG International – alături de familii și parteneri de afaceri – au participat la crosul Rompetrol Run and Care, aflat la cea de-a treia ediție, care a avut loc în parcul Herăstrău din București. S-a alergat pe distanțe de 5, 10 și 15 km, KMG International donînd 3 USD pentru fiecare kilometru parcurs, pentru a sprijini cauza Asociației M.A.M.E.

12 iunie. La inițiativa Bucharest Running Club, cîteva sute de persoane au alergat în cadrul celei de a doua ediții a unui animat eveniment de alergare stradală din București: Crosul Carnaval Coca-Cola. Distanța, 5 km, Parcul Herăstrău. Cam la fel au stat lucrurile și în Parcul Izvor, unde s-a desfășurat a opta ediție a Crosului Click! Sănătate.  Tot în această zi, dar la Oradea a avut loc Crosul Companiilor (detalii aici), iar în Caraș Severin a avut loc prima ediție a Cheile Nerei Trail Run, desfășurată la Sasca Romană.

Tot în acest week-end au fost și două trei curse de alergare cu obstacole. Două în București – Urbatlon (rezultatele aici) și respectiv Ultimate Mudness (detalii aici) – și una la Brașov: Brașov Heroes (rezultatele aici).

Triatlon
Stațiunea Venus a găzduit Campionatul Balcanic de Triatlon, proba de sprint, care a strîns la start sportivi din opt țări. România a obținut două titluri, la cadeți băieți, prin Erick Rogoz, și la juniori fete, prin Andreea Bălan. La elite, Antoanela Manac a venit pe locul 3, iar Deak Szombor pe 5. Rezultatele complete se găsesc aici.
Două ore mai tîrziu, din același loc s-a dat startul  la Callatis NoStress Triathlon, etapă din circuitul național de triatlon de șosea. Două distanțe: sprint (750/20/5) și olimpic (1500/40/10). Cei mai rapizi în proba olimpică au fost Ana Mega și Ciprian Bălănescu. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Pe de altă parte, Sorin Boriceanu a devenit primul român care a terminat Escape From Alcatraz, una dintre cele mai dificile curse de triatlon din lume. Traseul include 2,5 km înot în ocean (valurile și curenții îngreunează foarte mult proba), 30 km bicicletă pe un traseu vălurit și 12 km alergare pe nisip. Boriceanu, 36 ani, a terminat pe locul 58 în clasamentul general, din aproape 1.500 de participanți, relatează Sport Profit.

Comments

comments

Previous

Dudu. Fără asfalt. Cu pasiune

Next

Cum să (nu) abordezi lebăda pe ape

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also