miercuri, mai 29 2024

Destul de multe curse, plus ceva lucruri mai ieșite din comun.

toamna

S-a alergat destul de mult și în acest week-end, însă distanțele au fost – doar pentru majoritate – mai scurte.

Semimaraton

* Șugaș Băi, 11 octombrie. A doua ediție a Șugaș Race, care a inclus probe de alergare (pe distanțe de 15 km și respectiv 25 km) dar și una de MTB. Au fost 80 de participanți. În proba lungă cel mai rapid a fost Tamas Bogya (2h:03min:13sec), la masculin, și Yana Sandieva (2h:47min:31sec), la feminin. În crosul de 15 km pe primul loc s-a situat Daniel Attila (1h:17min:49sec), respectiv Monica Koncz (1h:29min:00sec). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

* Târgu Mureș, 11 octombrie. Prima ediție a Semimaratonului Gravity. Circa 120 de persoane înscrise, însă până în acest moment nu au fost publicate rezultatele.

* Frumușeni, Arad, 11 octombrie. Semimaraton Bizere. O nouă competiție aflată la debut, care și-a propus să promoveze un stil de viață sănătos, dar și ecologia și turismul în zonă. Există doar o pagină de Facebook, fără prea multe informații însă.

* Munții Făgăraș, 12 octombrie. Prima ediție a Semimaratonului Negoiu-Lespezi s-a desfășurat cu ceva întârziere, din cauza vremii nefavorbaile. Competiția a inclus o alergare pe 21 km, dar și un cros mai scurt, de 16 km. Circa 75 de persoane înscrise. Pe moment nu s-au afișat rezultatele oficiale.

* Galați, 12 octombrie. O competiție cu caracter umanitar, care și-a propus să strângă fonduri pentru diferite organizații non-guvernamentale. Au fost organizate mai multe probe de alergare: semimaraton, cros, crosuri pentru copii. Detalii aici.

Crosuri

Mai multe competiții de alergare, organizate în diferite orașe ale țării: Craiova Running Day (două curse, de km și respectiv 10 km), Băneasa – Cupa Berii, Oradea – Crosul Companiilor, Tulcea – Crosul Toamnei (2km și mai multe curse pentru copii), Drăgășani – Memorialul Constantin Teofilescu.

Ultra

Dacă în enumerarea competițiilor de mai sus se contată că distanțele parcurse au fost medii sau scurte, nu același lucru se poate spune și despre distanțele parcurse de ultramaratonistul Andrei Roșu. Acesta a luat parte la Virginia Ultra Anvil Week, o competiție care a presupus parcurgerea mai multor distanțe IronMan. Roșu a reușit să termine cursa cvintuplă, adică 19 km înot, 900 de km pe bicicletă și 210 km în alergare, totul într-un timp de 126h:35min:55sec. Concursul a început pe 6 octombrie, iar termenul limită de terminare a fost de 132 ore. Andrei Roșu a dormit doar 8 ore și jumătate în cele 6 zile de concurs. Rezultatele sunt disponibile aici.

Inedit

Probabil că este o premieră mondială. Alergătorilor la Maratonul Internațional desfășurat duminică la Sofia nu li s-au putut înmâna la finiș medaliile de participant deoarece acestea au fost … furate.  Nu se știe încă nici de către cine, nici de ce. Participanții au făcut câte o cerere și urmează ca alte medalii să le fie trimise, ulterior, prin poștă.

Comments

comments

Previous

UTMB–OCC: Oh, Ce Cursă!

Next

Cât de repede ieșim din formă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also