sâmbătă, decembrie 2 2023

Pe 2 octombrie. La Sun Challennge. Se aleargă din nou în Parcul Natural Văcărești

Se aleargă pe 2 octombrie la Sun Challenge, competiție organizată de către Sun Plaza în Parcul Văcărești, în parteneriat cu Administrația Parcul Natural Văcărești și Sectorul 4 al Municipiului București. Sunt trei distanțe de cursă: 5km, 10km sau 20km.

Taxele de participare sunt diferite în funcție de perioada în care se realizează înscrierea. Până pe 16 septembrie este perioada Early Bird: 80 de lei pentru proba de 5 km sau 10 km și 90 de lei pentru proba de 20 km. În perioada 17 septembrie – 27 septembrie, participanții plătesc 100 de lei pentru proba de 5 km sau 10 km și 120 de lei pentru proba de 20 km.

Pentru înscrieri și mai multe detalii la zi, intră pe site-ul competiției https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2022/

Sun Challenge este un eveniment de CSR pe care Sun Plaza îl organizează din 2018, cu scopul de a promova sportul în aer liber, grija pentru sănătate, dar și pentru a atrage atenția asupra necesitații protejării unui spatiu cu adevărat special. Parcul Natural Văcărești este un ecosistem în care numeroase specii de insecte, pasări și mamifere își au casa, un adevărat „plămân” al orașului, filtru gigantic pentru atmosfera încărcată a orașului. 

După ce în 2019 a fost făcută o maternitate pentru țestoasele din parc, iar în 2021 s-au creat programe de conservare a vidrelor, anul acesta, contribuțiile tuturor alergătorilor vor ajuta la realizarea unui traseu de alergare permanent de 10 km în Parcul Natural Văcărești.

Ne dorim ca acest traseu să devină foarte cunoscut și frecventat de toți alergătorii, astfel încât să revină în Parcul Natural Văcărești nu doar atunci când sunt curse de alergare, ci oricând vor să facă sport și să se bucure de natură și de liniștea din parc. Va fi un traseu offroad, cu marcaje pentru numărul de kilometri și direcțiile de alergare, unde alergătorii se vor putea bucura și de un punct de observare îndeaproape a ecosistemului parcului. Îl vom face cu materiale sustenabile, care nu dăunează mediului și prietenoase cu animalele care trăiesc în parc: vidre, țestoase de apă și aproximativ 170 de specii de păsări spune Irina Studineanu, reprezentant Sun Plaza.

Comments

comments

Previous

Denisa Dragomir. Titlu mondial la skyrunning

Next

Băneasa Forest Run. Ediția de toamnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also