marți, septembrie 27 2022

Organizatorii Super24h, prima competiție de alergare pe durata a 24 de ore ce va fi organizată oficial în România, au obținut certificare IAU Bronze Level de la Asociația Internațională de Ultramaraton (IAU).

Certificarea înseamnă recunoaștere oficială a competiției și implicit a rezultatelor, la nivel internațional.

S

Pentru a se obține validare din partea IAU a fost nevoie și de acordul Federației Române de Atletism. Inspecția traseului a fost făcută de către Neculai Curta, vicepreședinte al Comisiei de Competiții a FRA și de Leonidas Karaiosifoglu, membru al Comisiei Centrale de Arbitri

Super 24h se va desfășura pe 24 septembrie în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timișoara, pe un traseu-buclă lung de 1,244 km1,236 km. Se aleargă, individual sau în ștafetă, timp de 12 ore sau 24 de ore. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial.

Înscrierile, care sunt limitate la 100 de locuri, se încheie pe 4 septembrie.

Pînă acum, alergători români au alergat în țară doar la nivel individual curse de 24 de ore. Primul a fost Șerban Chiurlea, care în 2010 a parcurs circa 157 km. În 11-12 iunie, Radu Milea a reușit să parcurgă 174,9 km în timpul unei alergări individuale organizată în Parcul Herăstrău din București.  Abia în septembrie, la Timișoara, se va organiza oficial o cursă de alergare de 24 de ore. Pe moment, cel mai bun rezultat înregistrat într-o cursă oficială a fost obținut de Andrei Nana, un român stabilit în SUA, care a alergat 204,4 km la o cursă în Franța, la începutul lunii mai.

Altfel, recordurile mondiale sunt, la feminin, 255,3 km, stabilit în 2011 de japoneza Mami Kudo, iar la masculin 303,5 km, rezultat stabilit în 1997 de Yianis Kouros, din Grecia.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Vreo șapte

Next

Te uită cum înot, Septembre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also