miercuri, decembrie 6 2023

Cristian Chiurlea (71 de ani) și fiul său Șerban Chiurlea (41 de ani) au reușit să termine cu bine SoluKhumbu Trail, o cursă de alergare în Himalaya, ce a însumat 217 km și peste 15 mii de metri diferență de nivel.

Timpii înregistrați: Șerban – 44h:12min și Cristian Chiurlea – 61h:49min.

“A fost una dintre cele mai tari chestii pe care le-am făcut. Zi de zi am avut de înfruntat frig, ploaie, haine ude și murdare, mîncare monocromatică (orez, terci, cartofi și muuuuuult ceai), dormit la altitudine și în condiții de iarnă etc. S-a acumulat muuuultă oboseală și fiecare pas a devenit o provocare. Respirația la peste 4500 m nu mai seamănă deloc cu ce eram obișnuiți acasă. Ai de multe ori senzație de leșin în timp ce alergi. Iar cele trei zile așa-zise de aclimatizare/odihnă au fost mai dure decît etapele normale, terminîndu-le de fiecare dată seara tîrziu, la lumina frontalei“, relatează Șerban.

“Peisajele și oamenii întîlniți au schimbat însă totul. Nu există suficiente cuvinte să descrie măreția vîrfurilor acoperite de gheață și zăpadă. Priveliștea Everestului văzut din Khala Pathar, la 5550m, este absolut înălțătoare. Toți săream în sus de bucurie și ne pupam ca frații, a fost impresionant să vezi 50 de oameni în toată firea plîngînd de bucurie. (…) Tata a fost îndelung aplaudat de toți participanții la festivitatea de premiere. A impresionat pe toata lumea cu voința lui de a continua etapă dupa etapă, mai ales că a făcut ultimele patru etape cu un genunchi dureros și blocat. Cred că mulți îl vedeau scos cu elicopterul, eu însă am crezut în el tot timpul“.

“A fost extraordinar“, este concluzia celor doi alergători. Tată și fiu.

Dacă sunteți curioși puteți vedea aici un brand tracker tool.

   

Comments

comments

Previous

Scrisoare către moș Nicolae

Next

Decathlon. Cinci

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also