duminică, februarie 25 2024

Pare de necrezut, dar e real totuși. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a decis să instituie pedepse pentru funcționarii care au refuzat să îi urmeze indicațiile de a alerga la un cros organizat în centrul capitalei Moldovei.

Crosul – desfășurat în plină campanie electorală – a fost ocazionat de repararea a 1,5 km de pe strada Trandafirilor. În același timp, la București, premierul Emil Boc inaugura 10 km de autostradă…

Aflat în trecere pe la Chișinău nu puteam să ignor o știre difuzată de televiziunea locală JurnalTV. Dacă imaginile le puteți vedea aici (și sunt interesante), să citim însă cam ce s-a întîmplat de fapt acolo.

„Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus ca inaugurarea străzii Trandafirilor, recent renovată, să nu se desfăşoare în mod tradiţional, prin tăierea panglicilor, ci în cadrul unei curse de alergare.

Au luat-o la… fugă, după ce au văzut reparată strada Trandafirilor. Este vorba de angajaţii Primăriei şi membrii Consiliului Municipal Chişinău, care au organizat o cursă de alergări cu ocazia inaugurării străzii. Îmbrăcaţi în treninguri şi cu adidaşii în picioare, funcţionarii publici împreună cu elevi de la câteva licee din capitală au testat la picior strada Trandafirilor.

Participanţii au avut de alergat un kilometru şi jumătate şi puţini dintre ei au ajuns la finiş. Primarul capitalei s-a supărat foc pe funcţionarii care au refuzat să participe la cursa de alergări. Ei vor fi mustraţi pentru nesupunere. Lucrările de reparaţie a străzii au durat două săptămâni, ceea ce reprezintă un adevărat record local.

Pentru reparaţia străzii Trandafirilor s-au cheltuit peste 9 milioane de lei. Aceasta este a treia stradă reparată de la începutul acestui an, iar autorităţile municipale au promis că la anul vor fi reparate altele nouă”, relatează jurnaliștii de la JurnalTV.

Pe de altă parte, anul trecut spuneam aici că deși inaugurarea a 42 de km de autostradă (adică exact distanța unui maraton) era un motiv de sărbătoare pentru autorități, construcția de drumuri bune în România e un ultra-maraton, pentru că durează cu anii.

Cele văzute la Chișinău mă fac însă să mă întreb: dacă s-ar fi gîndit și Emil Boc să organizeze o o competiție sportivă inaugurală pentru cei noi 10 km de pe autostrada Transilvania, ce pedepse ar fi trebuit oare să instituie în caz de nesupunere? Nici nu vreau să mă gîndesc…

Comments

comments

Previous

Invazia furnicilor!

Next

Revista Alerg #2 disponibilă online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also