vineri, septembrie 29 2023
În decorul maiestuos al masivului Bucegi, “Transylvania 100” oferă iubitorilor  de alergare montană, prin cele patru curse ale sale, toate condițiile pentru provocarea om-contra munte, pe care trail running-ul o cere.

Nu trebuie uitat însă, că în ciuda frumuseții Bucegilor, muntele este nemilos cu cei nepregătiți, motiv pentru care participanții trebuie să-i arate respectul cuvenit.

Să vedem acum doar patru dintre numeroasele motive pe care le-ați putea avea pentru a lua startul  la una din cursele ”Transylvania 100”. Startul, e bine de reamintit, va fi în curtea Castelului Bran pe data de 20 mai 2017.

#1. “Transylvania 100” deschide sezonul ultra- maratoanelor montane din România, oferind alergătorilor posibilitatea de a-și măsura forțele, după lunga perioadă de pauză competițională, în perspectiva concursurilor de peste an. Competiția oferă și posibilitatea de a acumula puncte ITRA, calificative la mult râvnitele curse UTMB. Astfel, terminarea probei de 100km a ”Transylvania 100” aduce 5 puncte, cea a cursei de 50km – 3 puncte și 2 puncte pentru terminarea cursei de 30km.

#2. Decorul magnific în care se desfășoară cele patru curse. E vorba, desigur, de masivul Bucegi, cu diversitatea tipurilor de poteci șerpuite prin păduri seculare, cu platouri alpine ți creste bătute de vânt, în condițiile particulare ale mijlocului lunii mai – verdele crud al pădurilor de la poale, zăpada care încă mai dăinuie pe creste, de la temperaturi înalte și vremea însorită care te-mbie la plajă, în zona de start , la temperaturile sub zero grade, ceață și vânt puternic, la Hornul Mare.

Astfel, fie că ești un alergător experimentat, fie doar unul obișnuit, în căutarea unui nou obiectiv, ai la dispoziție patru curse care îți dau posibilitatea de a te bucura în sine și de călătoria pe munte, dar și de sosirea la destinașie, la linia de finish.

Datorită dificultății traseelor, cursele de “ultra” – 100K și 50K, precum și cea de skyrace – 30K au fost apreciate de către participanții de până acum, români și străini deopotrivă, ca unele dintre cele mai dure .

Și noua cursă, de “semimaraton” – 20K, propusă de organizatori începând cu această ediție din 2017, se încadrează în categoria “surorilor” mai mari, venind în întâmpinarea celor ce-și doresc depășirea limitelor proprii prin abandonarea confortului și a monotoniei oferite de cursele pe asfalt, fiind de aceea o excelentă ocazie de a “sparge gheața” pentru cei mai puțin experimentați în alergarea montană.

#3. Posibilitatea petrecerii unui weekend perfect alături de familie sau prieteni, prin îmbinarea plăcerii de a călători cu cea a practicării sportului preferat. Dacă alergătorii au de unde alege, din cele patru curse ale ”Transylvania 100”,  și cei “pasivi”, membrii familiilor sau prietenii concurenților mai exact, pot avea parte de frumusețile masivului Bucegi și de o “gură” de aer curat, făcând scurte drumeții pentru a-și susține favoriții – la picior, până la cabana Mălăiești, cabana Salvamont Ciubotea sau Valea Gaura sau folosind mijloace de transport – telecabina pentru Babele, Sfinx sau Peștera ori mașina, pentru a ajunge la Lacul Bolboci, Moieciu de Sus, sat Poarta, Bușteni sau Piatra Arsă.

#4. Bucuria integrării în atmosfera a unui concurs internațional și de a interacționa sau schimba impresii, atât cu alergători români (dintre cei mai buni), cât și cu sportivi străini, asta pentru că peste hotare “ Transylvania 100” este unul dintre cele mai apreciate concursuri de alergare montană din România. Dovada? Prezența la primele trei ediții a peste 500 de alergători din peste 25 de țări, de pe toate continentele.

În încheiere, să mai spunem că la toate cursele “Transylvania 100”, ca în alergarea montană în general, lupta nu se  duce cu timpul (secunde, minute sau ore) ci e o întâlnire și o ”dispută” amicală cu muntele, cu voința și limitele fiecăruia și mai puțin o competiție cu ceilalți alergători. La ”Transylvania 100” toți cei care trec linia de sosire sunt învingători, indiferent de timpul realizat.

Alte detalii despre cursele “Transylvania 100” le puteți găsi pe  www.transylvania100k.com (P)

Comments

comments

Previous

”Brățările inteligente” și efectele lor asupra sănătății

Next

Maratonul București & Co. Noutățile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also