luni, mai 20 2024

În această perioadă a anului, acum treizeci de ani, am alergat prima dată distanța clasică a unui maraton. 42 de km și vreo 195 de metri. Nu a fost o cursă oficială, pe vremea aceea nu se organiza așa ceva.

30A fost o distanță la care visam, pe care doream să o parcurg în alergare.

În lipsă de alte condiții, am alergat pe stadion. 105 ture de stadion. Și încă o jumătate apoi, pentru a fi cît mai aproape de distanța oficială.

Nu am avut arbitri, nici ceas. Nici spectatori, doar un prieten știu că a apărut la un moment dat, neștiind exact ce fac pe acolo.

Cred că am avut o sticlă de apă. Adidași de firmă? Desigur, cei ai acelor vremuri, fie chinezești, fie făcuți la Drăgășani, nu mai știu.

Întîmplarea face ca acum, tot în această perioadă a anului, să fi scos de sub tipar un nou număr al revistei Alerg. Numărul treizeci.

Nu știu dacă e o simplă coincidență, însă îmi place cum destinul a aranjat acum lucrurile.

De obicei, prefer să prezint succint sumarul ultimei reviste. De data aceasta nu voi face la fel, ci doar o retrospectivă. În onoarea celor treizeci de reviste apărute pînă acum. Mai urmează 12, pînă la finișul unui altfel de maraton.

Retrospectivă
  • 1200 de pagini de revistă. Asta înseamnă vreo trei volume serioase.
  • Tirajul de început: 750 de exemplare. Ultimul: 5.500 exemplare
  • Interviuri cu toți cei mai importanți alergători români ai momentului, de la Constantina Diță, Marius Ionescu, Ionuț Zincă la… La cine vreți voi.
  • Informații relevante despre cum să te antrenezi, cum să te hrănești, cum să faci o bună recuperare etc.
  • Reportaje de la curse. Unul dintre ele a cîștigat și un premiu de jurnalism
  • Treizeci de portrete ale unor alergători amatori și poveștile pasiunii lor
  • Cîțiva colaboratori fideli. De la specialiști (dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv), la ”enigmatica” CrazyFlower (product reviewer), incluzînd aici și cîțiva naratori de cursă lungă (Adrian Mila și Viorel Ghiță-Grizon). Plus ”maestrul punerii în pagină”, Alex Spineanu.
  • Parteneriate cu cele mai importante competiții de alergare.
  • Dar și altele…

Comments

comments

Previous

Fără Asfalt. Triatlon la mare

Next

Prea lung, prea ca la țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also