luni, iunie 24 2024
•    Tiberiu Uşeriu, care a câştigat 6633 Arctic Ultra, s-a întors în țară. Care au fost primele sale declarații
•    Conferință de prezentare a Maratonului DHL. Unde vor fi donați banii din taxele de participare

Tiberiu Uşeriu s-a întors, miercuri noapte, în ţară, el fiind aşteptat pe aeroportul din Cluj de familie şi prieteni, dar şi de zeci de oameni care au dorit să îl felicite pentru performanţa obţinută, relatează News.ro.

El a declarat că este mândru de reuşita sa, dar că nu se consideră un sportiv de performanţă. ”Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Să ştiţi că mi-am dat seama acum că sunt un om ca toţi ceilalţi. Am avut probleme mari de sănătate şi mi-am dat seama că sunt muritor. (…) Eu nu consider că ce am realizat este cu adevărat o performanţă. Nu putem confunda sportul de performanţă cu ce am făcut eu. Este însă o performanţă pe plan sportiv amator, dar să nu confundăm lucrurile”, a spus Uşeriu.

El le-a mulţumit celor care au venit să-l aştepte la aeroport, mărturisind că este ”stânjenit” şi că nu se aştepta la acest lucru.

t1

Uşeriu a povestit şi câteva lucruri despre cum s-a desfăşurat cursa pe care a câştigat-o: ”Strategia mea a fost să îi sperii de la început ca să nu se ţină după mine. Am avut competitori de elită, dar eu m-am speriat de ei, am fugit mai tare şi am câştigat. (…) Frigul a fost cel mai dificil de suportat. Am avut şi temperaturi de -52 de grade şi am avut şi degerături. Nu a fost mai greu decât mă aşteptam pentru că am fost foarte pregătit”.

Pe moment, Tiberiu Ușeriu va lua o scurtă pauză de la alergare, timp în care se va ocupa de proiectele Tăşuleasa Social, însă a promis că va mai alerga la maratoane şi va încerca provocări chiar mai dificile.

Maratonul DHL #7

Taxele de participare de la cea de-a 7-a ediţie a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor vor fi donate Comitetului Naţional Paralimpic pentru susţinerea sportivilor la Jocurile Paralimpice de la Rio, au anunţat organizatorii competiţiei, într-o conferinţă de presă.

În cadrul Maratonului DHL se vor organiza curse de maraton, semimaraton, ştafetă (6X7 Km) şi mai multe concursuri pentru copii pe diferite categorii de vârstă, relatează News.ro.

Fondurile strânse anul trecut la Maratonul DHL au ajutat sportivii paralimpici să participe la concursuri internaţionale pentru a-şi îndeplini baremurile de calificare la Jocurile Paralimpice.

”Trebuie să facem baremuri pentru fiecare probă, să facem antrenamente, nu e nicio diferenţă faţă de sportul olimpic. În 2012 am avut cinci sportivi calificaţi la Londra cu patru sporturi. La Rio avem deja 11 sportivi calificaţi, la atletism, kaiac-canoe, ciclism, judo, tenis de masă şi para-tir cu arcul şi înot”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic.

Comments

comments

Previous

Recomandare. SemiMaratonul Sibiu

Next

Știri pe scurt. Ce și cum s-a alergat

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also