luni, mai 20 2024

Pe 31 august începe la Avrig o inedită cursă de alergare montană: Ultra Trail Făgăraș. Competiția, aflată la prima ediție, presupune parcurgerea în echipe de câte două persoane a unor trasee marcate din zona alpină a munților Făgăraș, într-o regiune cu versanți sălbatici, șei înguste, păduri umbroase, creste și custuri, uriașe circuri glaciare și zeci de lacuri.

Programul cursei este următorul:
–    Ultra Trail Făgăraș 1 etapă (UTF 1). Se va alerga pe traseul Avrig – Bârcaciu Negoiu – Lacul Călțun – Bâlea Lac – Lacul Capra – Conacul Ursului (Transfăgărășan, km 104). Etapa are circa 32.3 de kilmetri lungime
–    Ultra Trail Făgăraș 3 etape (UTF 3). În prima zi se va alerga pe un traseu de 5-7 km în orașul Avrig. A doua etapă, din data de 1 septembrie, este identică cu UTF1, respectiv Avrig – Conacul Ursului. În fine, ultima zi presupune parcurgerea următorului traseu: Conacul Ursului – Fereastra Zmeilor – Arpașu Mare – șaua Podragu – vf.Viștea – Fereastra Mare a Sâmbetei – Complex Sâmbăta. Lungimea etapei este de 32,4 kilometri.

Traseul final va fi oricum anunțat la briefingul de dinaintea fiecărei etape și va încerca să țină cont de condițiile meteo din ziua cursei.

Per total, UTF3 are circa 75 km lungime, 5420 metri urcare și 5240 metri coborâre, în trei etape. UTF1 are 32.3 km lungime, cu 3120 metri urcare și 2370 metri coborâre, într-o etapă.

Ultra Trail Făgăraș este ultima piesă lipsă din proiectul multisport CarpathianMan®, proiect ce își propune promovarea sportului outdoor de anduranță în România. Punerea acestuia în practică a început în octombrie 2006, odată cu prima ediție a Maratonului Piatra Craiului, cursă de alergare montană. Doar câteva luni mai târziu a fost organizată Postăvaru Night, o competiție de schi alpinism și alergare. În 2008 a urmat la rând Sinaia Winter Race, competiție de schi alpinism. Doi ani mai târziu a fost lansată Bike 3Mountains, competiție de mountain bike care parcurge munții Piatra Craiului, Bucegi și Leaota.

Comments

comments

Previous

Protest pentru educație! În pas alergător

Next

Competiție cu suflet la Comana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also