sâmbătă, aprilie 13 2024
Nu mai puțin de 12 finaliști vor concura anul acesta pentru titlul de erou la a treia ediție a ultramaratonului ”Autism la Marea Neagră”.

La începutul lunii viitoare, mai exact pe 4-5 mai, pe nisipul din stațiunea Mamaia se organizează o nouă ediție a unei curse de ultramaraton de 24 de ore. Evenimentul este organizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” și are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

La ediția din acest an, va fi organizată suplimentar și o CURSĂ a EROILOR, unde 12 finaliști (6 băieți și 6 fete) se vor lupta până la ultima resursă de energie pentru a obține titlul de erou, se arată într-un comunicat de presă.

“Am selectat cei mai buni alergători de ultramaraton din competitie, ce vor alerga fără pauză timp de 24 de ore pentru a obține titlul de EROU. Pentru a obține acest titlu, fetele vor trebui să alerge cel puțin 120 de km, iar băieții minim 150 de km. Pentru fete efortul va fi cu adevărat imens, deoarece alergarea pe nisip este mult mai dificilă decât pe orice altă suprafață și solicită enorm întregul organism. Bătălia și ambiția care se va da între cele 6 fete finaliste vor fi cu adevărat epice și fiecare dintre cele 6 angrenate în compeție vor putea să-și împingă limitele umane la maxim”, spune psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”.

Primele trei locuri vor fi premiate de către partenerul principal al evenimentului, Kaufland, care va oferi 3 vacanțe în cuplu într-una din cele mai frumoase locații turistice din Europa, capitala Italiei – Roma.

Fiecare dintre fetele finaliste va avea la linia de start o cutie specială, personalizată, în care își va putea strânge jetoanele cu numărul de kilometri alergați, iar la fiecare 2 ore, în Piațeta Perla va fi afișat numărul de kilometri strânși de fiecare EROU.

“Pentru cele 6 fete aflate în compeție directă, cele 24 de ore vor fi cu adevărat istovitoare și fiecare dintre ele va încerca să-și depășească limitele. Indiferent de locul pe care se vor clasa la sfârșit, pentru a obține titlul de EROU fetele vor trebui să depășească baremul de 120 de km alergați pe nisip”, a adăugat Adrian Gemănaru.

Startul va fi dat sâmbătă 04 mai, la ora 10, din Piațeta Perla – Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de 3 kilometri. Fondurile strânse în urmă evenimentului vor susține proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism.

Evenimentul se va bucură de prezența celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de țări din întreagă lume, vorbește 20 de limbi de circulație internațională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenți vor putea pune întrebări, dansa sau interacționa în mod direct cu cei doi roboți NAO aflați în România.

 

Comments

comments

Previous

Ochii văd, inima cere, stomăcelul vrea putere

Next

Bucharest 10k&Family Run. Rezultatele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also