marți, mai 28 2024

De ieri, 12 mai, Lucian Clinciu a pornit într-o cursă temerară: traversarea Carpaților Meridionali, mai exact de la Predeal pînă la Băile Herculane, pe schiuri de tură și în alergare. Timpul propus: opt zile.


Traseul, împărțit pe zile, poate fi văzut aici.

Prima zi a expediției TransCarpathiansRun nu a fost deloc ușoară pentru Lucian. A plecat la ora 8:30 din Predeal, a parcurs pe schiuri traseul din Bucegi, apoi în alergare pe cel din Piatra Craiului. „Ziua a fost destul de grea si lunga. Vreme rea în prima parte a zilei, cu ceață, ploaie, chiar și gheață pe coborârea de la “Lanțuri” din Piatra Craiului”, se arată pe site-ul expediției.

Ora de sosire în Plaiu Foii a fost 22:00. În această dimineață, la ora 8:00 Lucian a pornit spre Bâlea unde va ajunge în această seară.

El are un singur om în echipa de suport tehnic, respectiv pe prietenul său, Bogdan Sulică, care îl va aștepta la sfîrșitul fiecărei etape, fiind responsabil cu hidratarea, alimentarea și buna dispoziție.

Lucian Clinciu și-a propus să ajungă în Băile Herculane cu o zi înainte de desfășurarea acolo a Maratonului Hercules, competiție la care își propune de asemenea să participe.

În vîrstă de 40 de ani, Lucian Clinciueste un foarte bun schior și alergător, fiind în urmă cu puțini ani în urmă membru în echipa României care a participat la campionatele mondiale și europene de schi de tură. El este totodată organizatorul maratonului Piatra Craiului, cea mai veche competiție de alergare montană din țară.

Cursa lui poate fi urmărită și pe siteul transcarpathiansrun.wordpress.com

Comments

comments

Previous

Revista ALERG # 3

Next

GrizonoToane: Despre melancolie

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also