marți, mai 28 2024

TTRUn grup de alergători, reuniți în Parcul Tineretului din București, au organizat o alergare inedită, un antrenament-competitiv, care în limba engleză se numește Time Trial Running.

Pe scurt, cei 26 de alergători participanți au luat startul individual, la un interval de 15 secunde. Traseul parcurs a măsurat 5.7 km (două ture de lac), iar fiecare a alergat cât de repede a putut.

Deși nu a fost vorba de o competiție oficială, alergătorii au primit numere de start, dar și bilete de ordine, la final. S-a făcut și o cronometrare a timpului, astfel încât, la câteva ore dupa alergare a fost disponibil și un clasament. Mai mult, fiecare participant (dar și fotografii și organizatorii) și-a putut descărca online “Diploma” de participare.

Câteva concluzii despre această inițiativă de alergare, așa cum au fost trase de unul dintre organizatori, Florin Simion.

”Atmosfera a fost una apropiată de cea a unui eveniment oficial. S-a alergat cu adevărat în stil de Time Trial, adică foarte bine (ca să nu spunem “tare”). Formula inedită a acestui antrenament i-a ajutat pe alergători să scoată timpi foarte buni.

Cel mai repede a alergat Emanuel Trandafir (22min:01sec) iar timpul său va fi cu cu siguranță ”amenințat” la următorul Time Trial. Mulți dintre participanți au spus că au alergat la un ritm mult mai bun decât cel de la un atrenament obișnuit”.

Time Trial Running a fost o acțiune a grupului informal de alergare RUN4FUN, și face parte dintr-o serie de alergări speciale și rapide. Seria a fost începută cu Crosul Moș Alergăcilă și continuată cu Alergarea ilegală și imorală. Organizatorii (dintre care de Time Trial Running s-au ocupat îndeosebi Cristian Rîpeanu, Adrian Mila și Florin Simion) spun că au deja idei de noi competiții neoficiale-antrenamente speciale.

Comments

comments

Previous

Ninge sau nu ninge la Gerar? Aceasta e întrebarea....

Next

Intervalele sunt benefice pentru alergătorii în vârstă

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also