luni, mai 20 2024

George Mc Covery este un american de vreo 156 de kilograme, din Lake County, Florida. Faptul că a fost prins conducînd fără permis și că pentru asta a fost condamnat la închisoare pentru 29 de zile, nu este chiar atît de neobișnuit.

Ce a surprins însă a fost decizia judecătoarei acestui caz, Donna Miller, relatează Huffington Post. Ea a hotărît că McCovery poate fi eliberat mai devreme dacă… slăbește. Mai exact, putea beneficia de o reducere a pedepsei cu cîte o zi pentru fiecare jumătate de kilogram pierdută (de fapt, pentru fiecare pound/livră, adică vreo 453,5 g).

McCovery a luat lucrurile în serios și s-a supus unui regim alimentar destul de strict, bazat în special pe legume. După 20 de zile de închisoare a pierdut mai bine de 11 kilograme, așa că a putut pleca acasă mai devreme.

Deciziile creative – unii le-ar putea numi trăsnite – sunt specifice judecătoarei Donna Miller. Presa locală a relatat despre cazuri în care pedepsele pronunțate au fost la modul: inculpații să facă jogging, să ia lecții de dans sau să predea lecții de matematică, după caz.

Miller a avut succes și cu pedeapsa de slăbire. Inițial ea spera ca McCovery să piardă cel mult 2-3 kilograme, însă așteptările ei au fost cu mult depășite.

Comments

comments

Previous

Gata, de acum o facem virtual!

Next

Ziua națională în pas alergător

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also