sâmbătă, decembrie 2 2023
Mai mulți tineri au alergat sîmbătă în jurul clădirii guvernului din București dorind ca prin gestul lor să contribuie la ”schimbarea României”.

Sportul face și politică. Nu spunem un lucru nou, sunt nenumărate exemple în acest sens. Sportul poate fi și o formă de protest. Iarăși nu aducem prea multe noutăți.

Și totuși, în acest context, merită consemnat că azi circa 30 de persoane au alergat în jurul clădirii Palatului Victoria, pe un traseu în formă de ”V” (de la ”victorie”), unii dintre ei purtând steaguri. Și-au numit acțiunea „Maratonul democraţiei”. Intenția mai multor dintre ei a fost să parcurgă un traseu de 42 km (înconjurînd de 21 de ori Piața Victoriei), cu toții dorind însă să protesteze în acest fel față de Guvern şi propunîndu-și ca prin mişcare să înceapă „schimbarea României”.

De 12 zile se protestează în București și în mai multe orașe din țară. Zeci, sute de mii de oameni și-au arătat (și își arată și la această oră) nemulțumirea față de guvernul Sorin Grindeanu, după ce acesta a adoptat o controversată ordonanță privind modificarea codurilor penale.

Protestul celor care au alergat azi în jurul Palatului Victoria se adaugă – într-un mod inedit – tuturor acestora.

„Vrem să schimbăm țara și consider că prin acest protest curat și prin mișcare putem iniția o schimbare cu adevărat în România”, a spus Horia Vasilief,  inițiatorul acțiunii.

Sportul face și politică. Sportul poate fi și o formă de protest.

 

Foto: Captură Digi TV

Comments

comments

Previous

Semimaraton. Nou record mondial feminin

Next

”Brățările inteligente” și efectele lor asupra sănătății

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also