miercuri, iunie 29 2022

autostradaImi displace de fiecare data cind termenul maraton e folosit intr-un context nepotrivit. In spatiul public se organizeaza deja o multime de ‘maratoane’: ale cumparaturilor, ale reducerilor, concursuri-maraton de poezie si jazz, intreceri de bicicleta pe citeva zeci de kilometri etc, etc.

Termenul e folosit in cele mai diferite situatii, dar de fiecare data isi propune sa desemneze indeosebi o activitate de lunga durata. Nimic mai mult. Cred totusi ca o alergare de 42 de kilometri, asadar pe distanta clasica a unui maraton, e si altceva: presupune efort, cere vointa si multa energie fizica si intelectuala.

Cu acestea in minte, m-am amuzat astazi cind am auzit, la stiri, mentionata distanta de 42 de kilometri. Nu era vorba despre un maraton, ci doar lungimea tronsonului din autostrada Transilvania, pe care premierul Emil Boc a promis ca va fi finalizata pina la sfirsitul acestui an. Am ris – mai mult trist – pentru ca mi-am dat seama ca in Romania constructia de autostrazi e de fapt…un ultra-maraton. Dureaza cu anii.

Comments

comments

Previous

Fuji, Maricu, Fuji!

Next

Ultra-maratonul unor prieteni necunoscuti!

5 comments

  1. poate inveti totusi sa scrii romaneste……se scrie cand si nu cind, ras si nu ris, pana si nu pina……altfel am vazut ca te amuzi……probabil nu ai altceva de facut

  2. Ar fi foarte sanatos daca toti am alerga macar o data pe saptamana, daca nu chiar mai des .Am da jos din kile si am elimina toxine.Cat despre autostrazi asteptam sa vedem ceva rezultate reale, ceva km reali construiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also