miercuri, mai 25 2022

O carte/lecție de viață care te va face să-ți consideri problemele personale ca simple fleacuri.

00
Cu ocazia unui discurs ținut la decernarea premiilor MTV, Will Smith a dezvăluit mulțimii de puștani isterici, cele două secrete ale succesului în viață: alergatul și cititul.

Alergatul, pentru că de fiecare dată când îți învingi sau ignori vocea interioară care îți spune să te oprești și să te arunci pe canapea, câștigi puterea de a depăși orice obstacol care îți iese în cale.

Și cititul, pentru că înainte de tine, miliarde de oameni s-au lovit de aceleași probleme de care te lovești și tu. Soluțiile găsite de ei le afli cu siguranță scrise de cineva, undeva, între coperțile unei cărți.

01Din această perspectivă, Unbroken este cartea care îți va ridica spiritul așa cum puține o pot face. Este o mărturie autentică a puterii fizice, psihice și spirituale a ființei umane, un jurnal de călătorie prin viața  unui om care a decis că oricât de multe și acre lămâi va primi din partea destinului, va găsi mereu o cale de a-și face o limonadă pe cinste din ele.

Louis Zamperini este un alergător american care a reușit să atragă atenția lui Adolf Hitler cu ocazia Olimpiadei de la Berlin, în 1936, suficient de mult pentru ca dictatorul să dorească să-l cunoască personal.

Câțiva ani mai târziu, Zamperini lupta în aviație împotriva germanilor, în cel de-al doilea război mondial. O defecțiune a avionului în care se afla a dus la amerizarea forțată în apele oceanului. A urmat o supraviețuire miraculoasă după 47 de zile de plutit în derivă, fără alimente și apă, hăituit de rechini și mitraliat periodic de avioanele inamice.

Zamperini a ajuns prizonier într-un lagăr nedeclarat al japonezilor unde a suportat ani de zile abuzuri și torturi tipice vremurilor negre de război. Din fericire, a reușit să supraviețuiască și să se bucure de victoria Aliaților.

Chiar și astăzi, la 97 de ani, Zamperini este o sursă de inspirație pentru cei care vor să vadă partea plină a paharului, chiar dacă acesta este spart și murdar, iar în 2014, un film bazat pe incredibila sa poveste va fi lansat pe marile ecrane, produs în regia Angelinei Jolie, după un scenariu scris de frații Coen.

Probabil că, așa cum se întâmplă de obicei, filmul nu se va ridica la înălțimea cărții, așa că nu are rost să aștepți cinematograful, îți poți lua porția de inspirație chiar acum.

Florin Popa este antrenor de fitness și alergăƒtor recreațional

Despre filmul ce a fost realizat pornind de la volumul Unbroken, film bazat pe un scenariu al fraților Coen și regizat de Angelina Jolie am mai scris aici.

Cartea Unbroken de Laura Hillenbrand este disponibilムîn România în limba englezăƒ, prin www.books-express.ro și costム51,78 lei. Pânムla 31 iulie 2014, cititorii Alerg.ro beneficiază de 20% discount atât la achiziționarea căƒrților dorite cât și la restul de produse oferite de Books Express (agende, filme, jucării, cadouri). Pe www.books-express.ro alegeți produsele dorite și urmați pașii normali pentru o comandă. Pentru aplicarea reducerii introduceți codul ALERGEXIST pe pagina Coș Cumpăƒrăƒturi, în câmpul Cod reducere.  

Comments

comments

Previous

Micii alergători doboară recorduri mondiale

Next

Știri pe scurt. De la Apuseni la Zegama

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also