sâmbătă, februarie 4 2023

Alerg.ro susține S-karp Urbantrail, o competiție de alergare cu un format inedit, care va avea loc la începutul lunii aprilie la Sinaia. Sunt mai multe motivele pentru care această cursă merită alergată, însă de dragul demonstrației ne-am oprit doar la zece.

S1

#1.    E o competiție cu un format inedit, în premieră în România. Cursa de UrbanTrail e o alergare pe distanța de 10km (diferență de nivel 380 metri), ce presupune parcurgerea unui traseu mixt – asfalt, piatră cubică, trepte în Sinaia, dar și potecă în împrejurimi. Ba se va ajunge și pe pista de bob.

#2.    E un concurs cu mai multe etape. E drept că nu toată lumea le va putea parcurge. Participarea la UrbanTrail e doar etapa de calificare pentru fazele superioare. Se vor alerga sferturi de finală și mai apoi semifinala, fiecare pe un traseu mai scurt, de circa 3.3 km, cu o diferență de nivel de 150 metri.

#3.    Misterul se păstrează pentru final. Asta pentru că traseul finalei va fi dezvăluit doar în ultimul moment, chiar înaintea startului. Mister e însă și acum, căci organizatorii nu au anunțat încă numărul alergătorilor ce se vor califica în sferturi, semifinală și finală, asta deoarece vor să aleagă un număr optim, pentru a permite cît mai multor să alerge.

#4.    Există o probă și pentru  copii: Kids Race. E un traseu ușor, lung de 1,1 km și cu o diferență de nivel de 20 metri.

#5.    Concursul stimulează competitivitatea. În acest sens, sună bine sloganul ales de către organizatori: ”Aleargă sau ești knockout”.

S2

#6.    Concursul promovează egalitatea de gen. Poate unii vor strîmba din nas, dar credem că merită salutat faptul că numărul alergătorilor ce vor trece în fazele superioare ale competiției va fi mereu egal, pentru bărbați și femei. Asta, deși inevitabil la start se vor afla mult mai puține fete decît băieți. Și nu în ultimul rînd, premiile (pentru primii șase clasați) sunt egale la ambele categorii. Fond de premii: 6600 lei.

#7.    E o competiție între prieteni. Concursul se va termina cu o petrecere și cu un concer susținut de formația Compact.

#8.    Există garanția unei bune organizări. Deși aflată la prima ediție, S-karp Urbantrail  este o competiție pusă la cale de către Asociația Sport La Orice Vârstă, organizatori ce mai au în portofoliu mai multe alte curse de alergare (montană, skyrunning, trail).

#9.    Concursul are doi ambasadori de soi. Un alergător – Gheorghiță Vitalie și un sportiv de anduranță (parapantist, alergător) – Tomi Coconea. Sunt doi oameni de calitate.

#10.    Sistemul de plată a înscrierii e prietenos, tot în mai multe faze. Dacă ați ratat Happy Registration Day din 15 decembrie, puteți încă să prindeți un loc printre cei care plătesc taxă redusă. Detalii aici.

Comments

comments

Previous

”Mereu există undeva un sportiv mai flămînd decît tine”

Next

Continuă să alergi! După rău vine mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also