miercuri, august 17 2022

Se iau muuuult siropel şi gesturi drăgălaşe care se pun într-un anunţ, se adaugă nişte premii acolo dar, cel mai important, trebuie să fie o bandă de alergare. Ce rezultă din această combinaţie? Vă spun eu, e vorba de Maratonul Dragostei, de la Iaşi.

Pentru edificare, iată o ştire dintr-un ziar local:
„Din 5 februarie şi pînă de Sfîntul Valentin, XXX (aici este numele unul mall) transformă cumpărăturile în dragoste. Pînă pe 14 februarie se desfăşoară Maratonul Dragostei. Aleargă cît te ţin picioarele pentru iubirea ta şi cîstigă premii pe bandă!

În fiecare seară alergi pe una dintre cele două benzi, între orele 17.00 şi 21.00. Din kilometru în kilometru te aşteaptă premii tentante: energizante, geluri de duş, cosmetice, abonamente la fitness, tricouri şi geci în vogă. Doar recordmenii zilei intră în cursa din 14 februarie pentru o escapadă romantică la Poiana Braşov. Tu pînă unde ai merge pentru iubirea ta?”

O să încerc eu să dau un răspuns la ultima întrebare, folosindu-mi bruma de cunoştinţe matematice. Aşadar, un bun alergător pe bandă poate alerga un maraton în fiecare seară (circa 42 de kilometri), iar pînă de Sf. Valentin ar avea timp să parcurgă aproximativ drumul Iaşi-Bucureşti. Sau, de nouă ori drumul pînă la Hîrlău şi de 7,87 ori drumul pînă la Paşcani. Eu aş zice că pentru o „geacă-n vogă” merită efortul.

Comments

comments

Previous

Foto-capcană!

Next

Cum să combatem frigul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also